OPPO a dezvăluit două smartphone-uri cu cameră frontală de 16 megapixeli

20.10.2016
OPPO a dezvăluit două smartphone-uri cu cameră frontală de 16 megapixeli

Compania chineză OPPO a anunţat două noi smartphone-uri mid-range premium, dedicate fanilor autoportretelor: R9s şi R9s Plus. Acestea sunt realizate din materiale de calitate şi echipate cu hardware performant, care va mulţumi majoritatea utilizatorilor, în special pe cei care sunt în căutare de dispozitive cu ecrane foarte mari. Evident, aceste două modele au fost lansate în China, la preţuri foarte atractive.

OPPO R9s vine cu un display de 5,5” cu rezoluţie Full HD şi un chipset Snapdragon 625 de la Qualcomm, similar cu alte modele de dispozitive mid-range premium de pe piaţă. Acesta beneficiază de 4 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare şi beneficiază de un senzor de amprentă pentru autentificare, cât şi de un acumulator de 3.010 mAh cu încărcare rapidă proprietară VOOC. Spuneam că fanii selfie-urilor vor aprecia cel mai mult aceste modele de telefoane, iar motivul este utilizarea a doi senzori de 16 megapixeli pentru camerele foto (unul pe partea din faţă cu obiectiv f/2.0 şi unul pe spate cu obiectiv f/1.7), doar camera de pe spate beneficiind de un blitz.

Modelul R9s Plus este puţin mai puternic, fiind echipat cu un chipset Snapdragon 653, dar şi mai mare. Ecranul de 6” afişează tot rezoluţia 1920 x 1080 pixeli, iar memoria RAM urcă la 6 GB. Spaţiul de stocare şi camerele foto sunt identice între cele două smartphone-uri, cu menţiunea că doar R9s Plus vine şi cu stabilizare optică pentru camera principală, cât şi cu un blitz dual-LED.

Întrucât designul este foarte similar între cele două modele, doar avantajele foto sau dimensiunea poate să convingă utilizatorii să aleagă unul dintre modele, puterea de procesare fiind similară. Preţul pentru OPPO R9s este de 2.799 yuan (echivalent cu 380 de euro), în timp ce R9s Plus costă 3.499 yuan (echivalent cu 470 euro).  Lansarea oficială este programată pentru 28 octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult