OPPO a lansat N3, cea de-a doua generaţie a smartphone-ului cu cameră foto rotativă

29.10.2014
OPPO a lansat N3, cea de-a doua generaţie a smartphone-ului cu cameră foto rotativă

Terminalul N1 al chinezilor de la OPPO s-a remarcat la vremea lui prin camera foto rotativă, acesta preluând o idee veche a celor de la Sony Ericsson şi implementând-o pentru prima oară pe un smartphone. După un an, OPPO a lansat telefonul N3, acesta moştenind exoticul modul de captură foto dar oferind o configuraţie net îmbunătăţită într-o carcasă ceva mai mică.

Pentru cei care nu apreciază în mod deosebit telefoanele cu diagonală mare, vestea că OPPO a scăzut diagonala ecranului de la 5,9 la 5,5” va fi probabil una bună. La fel ca în cazul modelului anterior, panoul folosit este IPS şi are o rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli.

OPPO N3 este motorizat de un procesor Qualcomm Snapdragon 801 cu o frecvenţă de tact de 2,3 GHz, acesta fiind ajutat de o memorie RAM cu o capacitate de 2GB. Noul terminal oferă o memorie internă extensibilă cu o capacitate de 32GB şi o baterie cu o capacitate de 3000 mAh.

Aşa cum era de aşteptat, camera foto s-a bucurat de cea mai mare atenţie. Folosind acelaşi design rotativ cu un grad de libertate de 206 grade, aceasta foloseşte acum un senzor foto mare cu diagonală de 1/2,3” şi rezoluţie de 16 MP. Angrenajul este acum motorizat, acesta permiţând captura unor imagini panoramice de 64 MP fără a necesita mişcarea terminalului sau ajustarea unghiului de captură pentru selfies cu ajutorul gesturilor făcute pe ecran. În plus, cumpărătorii vor putea găsi în pachet şi o telecomandă Bluetooth numită O-Click Bluetooth, care va putea fi folosită pentru declanşarea de distanţă sau pentru ajustarea unghiului camerei.

Camera poate înregistra secvenţe video UHD la 30 de cadre pe secundă, Full HD la 60 de cadre pe secundă şi HD la 120 de cadre pe secundă. Captura foto oferă suport RAW, macro şi controlul manual al focalizării.

OPPO N3 implementează un senzor biometric pentru amprente, acesta folosind o suprafaţă capacitivă precum Apple iPhone 5S/6/6 Plus sau Huawei Ascend Mate 7. Celelalte dotări sunt standard, OPPO N3 dispunând de conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC, Bluetooth 4.0, USB OTG. Telefonul oferă conectivitate LTE, acesta urmând să fie disponibil şi într-o versiune Dual SIM. În acest caz, slotul MicroSD va putea găzdui un SIM în format Nano.

Carcasa telefonului OPPO N3 este fabricată din aluminiu şi plastic, are dimensiuni de 161,2 x 77 x 9,9 mm şi o greutate de 192 de grame. Sistemul de notificări de sub ecran nu a fost uitat, acesta beneficiind acum de un software nou pentru control.

Terminalul OPPO N3 va fi disponibil la un preţ de 650 de dolari la sfârşitul acestui an. Cumpărătorii europeni interesaţi îl vor putea cumpăra direct din magazinul online al companiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News