OPPO a prezentat o tehnologie care poate încărca complet bateria unui smartphone în 15 minute

23.02.2016
OPPO a prezentat o tehnologie care poate încărca complet bateria unui smartphone în 15 minute

Producătorul chinez de electronice OPPO a prezentat, la Mobile World Congress 2016, o tehnologie care permite încărcarea completă a bateriei unui smartphone în 15 minute. Compania a prezentat un demo în care un acumulator de 2.500 mAh se încarcă complet într-un sfert de oră.

Tehnologia, numită SuperVOOC, a încărcat bateria de la 5% la 58% în doar cinci minute, folosind un nou algoritm pentru un puls de încărcare la voltaj redus.

Potrivit OPPO, sistemul, compatibil atât cu porturile micro-USB cât şi cu cele USB Type-C, este superior tehnologiilor de încărcare rapidă oferite de Qualcomm şi MediaTek, deoarece operează la un voltaj mai mic şi previne riscul de supraîncălzire.

Compania a anunţat că primele sale smartphone-uri care includ SuperVOOC vor debuta pe piaţă în acest an. Aceste dispozitive vor putea folosi şi adaptoare standard, produse de alte companii, dar cu acestea încărcarea se va face într-un ritm normal. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult