OPPO ameninţă angajaţii care „scurg” informaţii online despre telefoanele sale cu amenzi de 75.000$

04.04.2019
OPPO ameninţă angajaţii care „scurg” informaţii online despre telefoanele sale cu amenzi de 75.000$

OPPO se pregăteşte de cea mai importantă lansare a sa pentru 2019, flagship-ul Reno fiind dispozitivul care ar putea atrage mulţi clienţi noi către gama sa de smartphone-uri. Pe lângă specificaţiile de top, compania promite şi un sistem de camere foarte performant, cât şi un display complet, fără decupaje, camera foto frontală fiind poziţionată într-un sistem neconvenţional care se deschide asemeni unei „aripi de rechin”. Toate aceste detalii au ajuns însă pe internet din surse neoficiale, iar OPPO îşi ameninţă acum angajaţii şi partenerii care ajută la distribuirea acestora pe internet.

În China, OPPO este cel mai mare producător de smartphone-uri după Huawei, iar noul OPPO Reno ar trebui să fie un răspuns la noua gamă de dispozitive P30. Acesta se laudă cu un raport ecran/corp de 93,1%, cu o cameră cu zoom 5X, bazată pe o tehnologie periscopică prezentată de curând la Mobile World Congress şi cu specificaţii de top. Compania ar fi vrut însă ca design-ul final al lui Reno să fie un secret, care să ia prin surprindere fanii.

Se pare însă că mai mulţi angajaţi, cât şi parteneri care produc accesorii pentru noile dispozitive din seria Reno au distribuit online fotografii şi lista de specificaţii hardware, iar OPPO ameninţă că va lua acţiuni legale împotriva lor. Angajaţii care sunt prinşi că distribuie astfel de informaţii despre telefoanele sale vor fi amendaţi cu aproximativ 75.000 de dolari americani (500.000 yuan), în timp ce companiile partenere pot fi date în judecată, fiind luate în vizor în special magazinele care au listat telefonul înainte de termen.

De ce este însă Reno un dispozitiv atât de important pentru OPPO? În primul rând, acesta ar putea fi unul dintre puţinele sale modele echipate cu hardware de top, fiind vorba despre un chipset Snapdragon 855, 8 GB RAM şi 256 GB stocare internă, alături de posibilitatea de zoom hibrid 10X, ceva ce doar Huawei P30 Pro poate să facă în acest moment. În general, flagship-urile OPPO sunt bazate pe hardware de medie, cu design premium, modelul Find X de anul trecut fiind singura excepţie în ultimii câţiva ani.

Astfel, întreaga sa strategie a fost dezvăluită înainte de termen, rivalii săi din piaţă având timp acum să pregătească un răspuns la dispozitivele sale noi. OPPO Reno este aşteptat pentru lansare săptămâna viitoare, pe 10 aprilie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult