Oppo anunță lansarea Find X5 Pro. Confirmă design-ul pe care l-am văzut în „leak-uri”

17.02.2022
Oppo anunță lansarea Find X5 Pro. Confirmă design-ul pe care l-am văzut în „leak-uri”

Oppo a confirmat în sfârșit data lansării noului său flagship: Find X5 Pro, pe care l-am tot văzut în diverse fotografii neoficiale în ultimele câteva luni. De asemenea, cu această ocazie, compania a publicat și primele imagini cu spatele dispozitivului, confirmând astfel veridicitatea informațiilor pe care le-am primit anterior. Se pare că telefonul va fi prezentat cu doar câteva zile înainte de debutul târgului de tehnologie Mobile World Congress 2022 din Barcelona.

Find X5 Pro va fi primul telefon Oppo cu branding Hasselblad

Prezentarea lui Oppo Find X5 Pro (și probabil a celorlalte modele din serie) va avea loc săptămâna viitoare, pe data de 24 februarie, la ora 13:00 a României. Evenimentul va fi exclusiv online și promite să ne prezinte „un flagship cu design futurist, realizat din material ceramic”. Având în vedere că zvonurile vorbeau despre un capac din sticlă, similar cu cel de pe Find X3 Pro, am aflat cu această ocazie un detaliu nou.

Oppo mai vorbește în raport cu Find X5 Pro că are o „cameră de ultimă oră”, care este diferită de ceea ce vedem pe alte modele. Fie compania a ales să integreze alți senzori, mai performanți decât pe OnePlus 10 Pro, fie este vorba mai degrabă de partea de procesare, care va fi realizată de un co-procesor proprietar numit MariSilicon X. Oppo spune că acesta va ajuta telefonul să depășească limitările din prezent ale dispozitivelor mobile, oferind o performanță îmbunătățită în special în filmările nocturne.

Compania a confirmat deja parteneriatul cu Hasselblad, brandul suedez de camere foto, deținut în prezent de compania chineză de drone DJI, iar procesorul care va sta la baza dispozitivului este, desigur, Snapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm. Se pare însă că branding-ul Hasselblad va fi prezent doar pe modelul superior al seriei. Find X5 „standard” și versiunea „Lite” nu vor fi echipate cu aceste tehnologii avansate pentru fotografiere și filmare.

sursa: TheVerge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult