Oppo anunță un parteneriat cu Hasselblad, compania suedeză de camere foto

15.02.2022
Oppo anunță un parteneriat cu Hasselblad, compania suedeză de camere foto

Oppo confirmă ceea ce știam deja din repetate „leak-uri” din ultima perioadă: producătorul chinez de smartphone-uri este acum partener Hasselblad și va folosi tehnologia producătorului suedez de camere în dispozitivele sale. De altfel, nu era greu de intuit un astfel de parteneriat, întrucât OnePlus, brandul secundar al Oppo, are deja pe piață două modele cu tehnologie foto de la Hasselblad, modelele OnePlus 9 și OnePlus 10.

Oppo avea deja o relație cu Hasselblad prin intermediul OnePlus

Conform anunțului oficial, Oppo va folosi tehnologiile Hasselblad pentru a oferi o calitate superioară a fotografiilor. În primul rând, compania va beneficia de procesarea specifică brandului suedez pentru redarea unor culori naturale, în special în jurul nuanțelor pielii subiecților. Apoi, vom vedea funcții software care vor încerca cel mai probabil să „imite” stilul vizual al fotografiilor aparatelor Hasselblad. OnePlus oferă un mod „Hasselblad Pro” care permite captura de cadre în format RAW, îmbunătățite de procesare cu AI.

Și că tot veni vorba despre AI, știm deja că Oppo va integra în următorul său flagship noul său procesor proprietar, realizat special pentru procesare de fotografii. Acesta se numește MariSilicon X și ar trebui să accelereze timpul de procesare al fotografiilor, cât și îmbunătățirea capabilităților de captură video de pe dispozitivele sale. Oppo Find X5 Pro ar trebui să fie primul model care primește acest co-procesor.

Conform Pete Lau, Chief Produc Officer al Oppo (co-fondator OnePlus), parteneriatul cu Hasselblad a venit în urma relației cu OnePlus, iar acesta este momentan programat pentru următorii 3 ani, începând cu următorul flagship Find X. Este important de menționat și faptul că în ciuda faptului că Hasselblad este o companie de origine suedeză, aceasta a fost cumpărată în urmă cu câțiva ani de către DJI, producătorul chinez de drone.

„În urma succesului colaborării dintre OnePlus și Hasselblad în ultimul an, suntem bucuroși să vedem parteneriatul nostru într-un nou stagiu de dezvoltare, oferind mai multor utilizatori din toată lumea șansa să se bucure de experiența legendară Hasselblad de captură a imaginii pe mobil.”, a declarat Pete Lau.

Lansarea Oppo Find X5 Pro și a modelelor secundare Find X5 și X5 Lite este așteptată în viitorul apropiat, probabil chiar în preajma Mobile World Congress, care are loc la sfârșitul lunii februarie.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult