Oppo ar putea fi primul producător smartphone care înlocuiește gratuit acumulatorii uzați

13.09.2023
Oppo ar putea fi primul producător smartphone care înlocuiește gratuit acumulatorii uzați

Oppo pregătește o inițiativă pentru înlocuirea gratuită a acumulatorilor smartphone, dacă aceștia se defectează sau capacitatea scade prea mult.

Potrivit zvonurilor circulate în rețeaua de socializare Weibo, telefoanele Oppo vor beneficia nu doar de actualizări garantate de Android, cum se practică deja la nivelul industriei, ci și de înlocuirea gratuită a acumulatorilor uzați prematur.

Începând cu modelul Oppo A2 Pro 5G, pregătit pentru lansare în viitorul apropiat, Oppo va garanta timp de patru ani pentru calitatea acumulatorilor. Desigur, este vorba despre utilizare rezonabilă, acumulatorul fiind până la urmă un „consumabil” la care un anumit nivel de uzură este perfect normal să se manifeste în timp.

Potrivit sursei citate, atât timp cât dispozitivul este nu mai vechi de patru ani, pragul minim stabilit de Oppo pentru eligibilitate în programul de înlocuire gratuită va fi degradarea acumulatorului la sub 80% din capacitatea inițială, așa cum este trecută în specificațiile produsului.

Spre comparație, alți producători smartphone tratează această componentă drept un „consumabil” cu durată de viață limitată, garanția asigurată strict pentru acesta putând mai scurtă (ex. 6-12 luni) decât garanția „oficială” trecută în pliantele de promovare a produsului respectiv.

Deși are unele asemănări cu programul de înlocuire gratuită a acumulatorilor introdus temporar de Apple în anul 2018, inițiativa Oppo nu este motivată de acțiuni în justiție vizând înșelarea consumatorilor, ci mai degrabă un exercițiu de marketing vizând creșterea nivelului de încredere în produsele companiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult