OPPO brevetează un nou telefon cu slider motorizat. Pare să fie urmaşul lui Find X

01.04.2019
OPPO brevetează un nou telefon cu slider motorizat. Pare să fie urmaşul lui Find X

Încet, dar sigur, OPPO devine unul dintre cei mai interesanţi producători de smartphone-uri din lume. Compania chineză a început de câţiva ani să experimenteze cu design-ul dispozitivelor sale de top, de departe cel mai impresionant model fiind OPPO Find X de anul trecut, cu o componentă mecanică prin care camerele foto erau tot timpul ascunse. Se pare că urmaşul acestui model va beneficia de o construcţie similară, însă companie crede că a găsit o soluţie mai eficientă de această dată.

OPPO a înregistrat în luna ianuarie în Europa un brevet de design pentru un smartphone cu un nou mecanism automat de tip slider. Acesta ar putea ocupa partea din spate a dispozitivului şi ar găzdui toate camerele foto de pe acesta. Spre diferenţă de Find X, noul model de telefon ar avea camerele principale de pe partea din spate tot timpul vizibile, reducând astfel numărul de glisări realizate de motoarele electrice integrate.

Camerele frontale vor fi însă ascunse în spatele mecanismului, acestea fiind pornite automat atunci când este nevoie de ele. Întrucât vorbim despre un dispozitiv care va fi urmaşul lui Find X, este foarte posibil ca acesta să beneficieze de recunoaştere facială, deci sistemul de glisare automat va fi utilizat la fiecare deblocare. Există însă posibilitaea ca un senzor de amprentă în display să fie de asemenea prezent.

Galerie foto

Telefonul OPPO din imagini va fi cel mai probabil încă un telefon cu ecran complet şi hardware de top din China, oferind astfel o alternativă atractivă la modelele cu ecrane perforate sau decupate (cu notch) care sunt acum pe piaţă în ofertele producătorilor consacraţi. Desigur, introducerea de componente cu acţionare mecanică aduce de la sine un riscul de a se strica. Nu în ultimul rând, aceste dispozitive nu pot beneficia de rezistenţă la apă şi praf la standardele IP67 sau IP68, întrucât este foarte greu să izolezi toate punctele prin care apa ar putea pătrunde în cazul unor astfel de mecanisme.

OPPO Find X a fost lansat în vara anului trecut, deci o lansare a unui model nou de telefon cu slider de la OPPO în a două parte a lui 2019 ar putea avea loc.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult