OPPO Find 7 ar putea fi primul telefon cu procesor Snapdragon 805 şi ecran 2K

OPPO Find 7 ar putea fi primul telefon cu procesor Snapdragon 805 şi ecran 2K

OPPO, un producător chinez de telefoane mobile care a devenit celebru pe plan internaţional în special datorită modelului Find 5, a anunţat încă din vara acestui an că va lansa un urmaş al acestui model care va avea specificaţii hardware îmbunătăţite. Anunţată iniţial pentru sfârşitul acestui an, data lansării telefonului Find 7 a fost împinsă ulterior în 2014, însă această amânare se pare că are şi o justificare deoarece produsul OPPO ar putea fi unul dintre primele modele care vor folosi procesorul Snapdragon 805.

În luna iulie a acestui an, când OPPO a dezvăluit că lucrează la un nou telefon Android din gama superioară, lista specificaţiilor preliminare cuprindea un procesor Qualcomm Snapdragon 800 cu o frecvenţă de 2,3 GHz, un ecran cu diagonală de 5” cu rezoluţie Full HD şi o baterie consistentă cu o capacitate de 4000 mAh. Între timp a apărut şi o imagine cu viitoarea carcasă a acestui telefon, însă elementele noi remarcate atunci se pare că aparţin de fapt modelului R1, care va fi lansat la finele acestui an, aspectul viitorului Find 7 fiind astfel încă incert.

Conform unor surse din patria-mamă a companiei, Find 7 va fi lansat cu un set de specificaţii superioare celor anunţate încă din vară. Astfel, viitorul produs al chinezilor va folosi un procesor Qualcomm Snapdragon 805, o versiune îmbunătăţită a actualului vârf de gamă Snapdragon 800, care va fi secondat de 3 GB de memorie RAM.

Camera foto principală se pare că va folosi tot un senzor cu o rezoluţie de 13 MP, aşa cum fusese deja anunţat, însă noile zvonuri afirmă că partenerul frontal va oferi un senzor de 5 MP în locul celui de 8 MP. Nu doar platforma hardware va face însă un salt vizibil, ci şi ecranul. Dacă zvonurile se vor dovedi a fi adevărate, OPPO Find 7 va oferi un ecran cu diagonala de 5,7” şi o rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli.

Qualcomm a afirmat că procesoarele Snapdragon 805 sunt deja disponibile integratorilor interesaţi, acesta urmând să ajungă pe piaţa în prima jumătate a anului viitor, ceea ce s-ar potrivi cu intervalul de timp anunţat ulterior de OPPO, Rămâne de văzut însă dacă producătorul chinez va reuşi, în aceste condiţii, să mai păstreze preţul de 700 de dolari anunţat iniţial.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News