OPPO Find N 5G este o nouă alternativă Galaxy Fold, cu specificații și mai ambițioase

29.11.2021
OPPO Find N 5G este o nouă alternativă Galaxy Fold, cu specificații și mai ambițioase

Dacă primele telefoane pliabile OPPO veneau cu ecranul pliabil pe exteriorul carcasei, Oppo Find N 5G face trecerea la un design care imită rivalul Galaxy Fold, până la un punct.

Demonstrat la începutul anului 2019, prototipul primului telefon pliabil de la Oppo venea cu un design mai degrabă rudimentar, lăsând ecranulu pliabil neprotejat pe exteriorul carcasei, impresia generală fiind cea a unui produs neterminat.

Ajutat cu hardware mult îmbunătățit și versiune de Android optimizată pentru folosirea cu ecrane pliabile/rulabile, succesorul OPPO Find N 5G promite să livreze o experiență în utilizare mult mai consistentă.

Cunoscut deocamdată doar din zvonuri, noul flagship Oppo este așteptat cu un ecran OLED pliabil spre interiorul carcasei și ecran secundar pe exteriorul carcasei, ușor curbat pe cel puțin una dintre laturi. Ecranul principal va avea rată de refresh la 120Hz, cel auxiliar folosind doar 60Hz pentru utilizarea mai eficientă a bateriei și ceva economii pe partea de costuri. Interesant este că ambele ecrane vor avea câte o cameră „frontală”, aplicată prin perforarea în colțul stânga-sus pentru ecranul pliabil, respectiv centru-sus pentru ecranul secundar. Cel puțin una dintre acestea va suporta rezoluția de 32MP.

Camera foto principală va fi un model triple-camera, cu senzor principal SONY IMX766 de 50MP, IMX481 de 16MP și Samsung S5K3M5 cu rezoluție 13MP și design Matrix, întâlnită și la modelul Reno 6.

Zvonuri ceva mai vechi confirmă diagonala ecranelor la 6.5 inch și 8 inch, respectiv, chipsetul Snapdragon 888, augmentat cu un procesor de imagine dezvoltat chiar de Oppo.

Așteptat mai întâi în magazinele din China, OPPO Find N 5G ar urma să fie anunțat la începutul anului viitor, cu prețul de 10000 yuan (1567 dolari americani).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult