Oppo Find N: producătorul chinez pregătește lansarea primului său telefon pliabil

09.12.2021
Oppo Find N: producătorul chinez pregătește lansarea primului său telefon pliabil

Oppo va intra pe piața de smartphone-uri cu ecrane pliabile în viitorul foarte apropiat. Compania a început deja o campanie de teasing, care precedă un eveniment de lansarea care va avea loc săptămâna viitoare. Acolo este așteptat anunțul oficial al noului Oppo Find N, primul telefon pliabil comercial al său. Acesta nu este primul model de smartphone Oppo prezentat cu un ecran flexibil, însă. Recent, compania a prezentat modelul Oppo X 2021, cu ecran rulabil. Acela era însă doar un prototip.

Oppo Find N pare să fie o alternativă mai compactă la Galaxy Z Fold

Momentan nu știm mare lucru despre Oppo Find N, însă putem observa câteva detalii din clipul publicat de Oppo pe contul său de Weibo. Dispozitivul pare să fie semnificativ mai mic decât un Galaxy Z Fold, un telefon care integrează un format similar de ecran pliabil. Avem un ecran exterior de dimensiuni mai mici, dar care pare să semene mai bine cu un ecran de smartphone de dimensiuni „obișnuite”, adică în jurul a 6”. Apoi, la interior, avem un ecran pliabil cu dimensiune dublă.

Formatul ecranului interior pare mai lat decât pe Galaxy Z Fold. De asemenea, telefonul pare să fie totuși destul de gros, iar pe laterală putem observa un buton de power cu senzor de amprentă integrat. Ce nu putem vedea este camera frontală. Ecranul arată special culoarea negară în partea de sus pentru a masca acest lucru. Astfel, există două posibilități: fie un „hole punch”, fie o cameră sub ecran, așa cum am întâlnit pe Galaxy Z Fold3.

Anunțul oficial va avea loc pe 15 decembrie, când Oppo va susține evenimentul Inno Day în China. Compania se va alătura astfel Samsung, Xiaomi, Motorola și Huawei pe piața de dispozitive mobile pliabile. Ceilalți producători par să amâne intrarea pe această piață, probabil din cauza costurilor mari de producție și totodată prețurilor mari la raft ale telefoanelor de acest gen.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult