Oppo Find X3 Pro va „copia” design-ul camerelor de pe iPhone 11 și 12

13.01.2021
Oppo Find X3 Pro va „copia” design-ul camerelor de pe iPhone 11 și 12

A durat mai bine de un an, însă design-ul camerelor de pe iPhone 11 Pro, cu trei module dispuse în formă de triunghi ar putea fi în sfârșit „copiat”. Primele imagini neoficiale cu ceea ce pare a fi Oppo Find X3 Pro, flagship-ul pe 2021 al producătorului chinez, sugerează că vom avea de a face cu un modul de cameră familiar, însă nu 100% identic. Pentru a nu părea foarte similar, Oppo a decis să dispună camerele în „oglindă”, într-un modul mare.

Oppo Find X3 Pro apare în fotografii cu o cameră familiară

Primele detalii despre hardware-ul lui Oppo Find X3 Pro sugerează că acesta va fi un adevărat flagship, care va călca pe urmele modelului X2 Pro de anul trecut. Acesta ar putea fi echipat cu un ecran QHD la 120 Hz, cu un chipset Snapdragon 888 și cu un sistem de camere performant, care ar putea folosi un nou senzor Sony de 50 megapixeli.

Acest modul însă va fi extrem de similar în design cu cel realizat de Apple, folosind trei obiective de dimensiuni mari, dispuse nu tocmai simetric, cu un obiectiv pe partea stângă și două pe partea dreaptă. Cel de-al patrulea obiectiv este unul de dimensiuni mai mici și va oferi probabil capabilități macro pe acest dispozitiv. Chiar și poziționarea acestuia „oglindește” cumva modulul de pe iPhone 12, care are într-o poziție similară integrat modulul LiDAR. De altfel, chiar și zvonurile anterioare vorbeau despre o lentilă macro cu „microscop”, care poate mări de 25 de ori subiectul.

Totuși, asemănările cu telefoanele Apple se opresc aici. Modulul foto va avea și un „ring light” în jurul uneia dintre camere, adică un blitz circular, care înconjoară obiectivul. De asemenea, design-ul sticlei de pe spate are linii foarte curbate și sticlă lucioasă, nu mată cum ne-am obișnuit să vedem în ultimii câțiva ani.

Sursa fotografiilor este Evan Blass, care le-a publicat pe contul său de pe platforma Voice, deci putem presupune că sunt cât se poate de reale. Rămâne însă de văzut când va anunța Oppo noua serie de smartphone-uri high-end. Anul trecut, lansarea Oppo Find X2 a avut loc în februarie, deci ne putem aștepta la un anunț oficial în următoarele câteva săptămâni.

sursa: Voice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult