Primele detalii despre Oppo Find X3 Pro : cameră cu microscop și ecran foarte performant

08.12.2020
Primele detalii despre Oppo Find X3 Pro : cameră cu microscop și ecran foarte performant

Oppo a devenit în ultimii doi ani un jucător important pe piața internațională de smartphone-uri, în special de când a început extinderea în Europa. Oppo Find X2 este unul dintre cele mai performante smartphone-uri pe care le-am testat anul acesta, iar dacă informațiile noi se dovedesc a fi adevărate, modelul Find X3 Pro va continua în aceeași direcție. Se pare că vom avea de a face din nou cu un flagship adevărat, cu capabilități chiar și peste cele ale altor telefoane de top, precum Galaxy Note20 Ultra, sau posibil chiar următoarele modele S21.

Ecranul ar putea face diferența față de concurență

Aceste capabilități sunt în primul rând legate de ecranul lui Oppo Find X3 Pro, care, conform zvonurilor, va fi livrat din nou cu un panel QHD+ (3.216 x 1440 pixeli), diagonală de 6,7”, dar și cu refresh rate la 120 Hz. Diferența față de modelul de anul trecut va fi faptul că ecranul va integra tehnologia LTPO, care permite ridicarea sau scăderea frecvenței ecranului în timp real, în funcție de necesități. La fel ca în cazul lui Galaxy Note20 Ultra, telefonul poate să scadă frecvența până la 10 Hz și o poate crește până la 120 Hz.

Atunci când consumi conținut video, de exemplu, aceasta poate scădea automat la 60 Hz, iar atunci când citești ceva, poate scădea la 10 Hz, întrucât nu există mișcare pe ecran, astfel, consumul de energie este semnificativ redus. În interfața telefonului, în jocuri și alte aplicații cu suport pentru 120 Hz, frecvența rămâne ridicată, pentru fluiditate în utilizare. Acest ecran va afișa culori pe 10 biți, ceva ce nu foarte multe smartphone-uri oferă.

Oppo Find X3 Pro ar putea fi unul dintre cele mai bine dotate telefoane din 2021

Informațiile vin de la Evan Blass, leaker „profesionist”, care oferă destul de des informații despre telefoane nelansate. Acesta spune că noul smartphone va fi echipat cu Snapdragon 888, ceva ce nu ne miră, având în vedere că va fi flagship-ul Oppo în 2021. Informațiile despre camere sunt însă interesante, întrucât sunt relativ ieșite din comun.

Oppo ar putea folosi doi senzori Sony IMX766 de 50 megapixeli, unul pentru camera principală și unul pentru camera ultra-wide, alături de un senzor de 13 megapixeli pentru zoom 2x și o cameră macro de 3 megapixeli cu ring-light în jurul obiectivului. Curioasă lipsa unui zoom optic mai mare, precum 3x sau chiar 5X ca pe modelul Find X2 Pro de anul acesta. Totuși, compania se va concentra pe capabilitatea de zoom 25x de pe camera macro, aceasta având un soi de funcție de microscop.

Alte caracteristici importante ar fi acumulatorul de 4.500 mAh, încărcarea rapidă la 65W (curios cum Oppo nu va integra încărcarea la 125 W anunțată în vară pe acest model) și încărcare wireless VOOC Air la 30W. Un alt detaliu interesant este utilizarea a două module NFC, unul pe față și unul pe spate, pentru plăți contactless de pe orice parte a telefonului.

Având în vedere prețurile de peste 1.000 de euro ale generației precedente, este greu de crezut că noul Oppo Find X3 Pro nu va avea un preț similar.

sursa: Voice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult