Oppo Find X3 va integra chipset Snapdragon 870, conform GeekBench

20.02.2021
Oppo Find X3 va integra chipset Snapdragon 870, conform GeekBench

Oppo se pregătește de lansarea seriei Find X3, însă doar unul dintre modele, Pro, va integra cel mai puternic procesor al momentului, Snapdragon 888. Qualcomm a lansat însă alături de acest cip și o alternativă high-end mai ieftină: Snapdragon 870, un procesor care folosește vechea configurație de pe Snapdragon 865, promițând performanță superioară chiar și față de 865+. Se pare că acesta va fi procesorul care va sta la baza modelului „standard” Oppo Find X3, conform celor mai recente informații.

Modelul Find X3 va folosi un procesor diferit față de varianta Pro

O listare în baza de date Geekbench dezvăluie că Oppo Find X3, identificat după numărul serial PEDM00, va integra Snapdragon 870. Fiind o simplă revizie a procesoarelor din generația precedentă, acesta folosește în continuare platforma „kona” pe care am văzut-o pe toate smartphone-urile high-end de anul trecut. Față de Snapdragon 865 și 865+, care rulează pe nucleul cel mai puternic la 2,8, respectiv 3,1 GHz, noul Snapdragon 870 este tactat la 3,2 GHz.

Desigur, aceasta este viteza atinsă în „boost”, pe perioade scurte, înainte ca temperatura ridicată a procesorului să limiteze viteza. Totuși, chiar dacă folosește un procesor bazat pe un design mai vechi, Oppo Find X3 cel mai probabil nu va fi un model lent. Acesta va folosi 8 GB memorie RAM și va fi lansat cu Android 11 pre-instalat, peste care, cel mai probabil, va fi aplicată interfața ColorOS. Restul configurației include un ecran Full HD+ și 256 GB RAM, alături de o cameră principală de 12 megapixeli.

Scorul în GeekBench este mai mic decât ne-am fi așteptat

Este ciudat însă că acest model a fost testat cu GeekBench 4, nu cu versiunea 5, folosită cel mai recent pentru teste. Astfel, scorurile Single și Multi-Core sunt destul de mari, însă totuși sunt puțin sub alte modele cu Snapdragon 865 din anumite puncte de vedere, dar mai mari din altele.

De exemplu, scorul Single-Core de 4.280 puncte este mai mare decât al unui procesor din generația precedentă, așa cum ne-am fi așteptat, având în vedere frecvența crescută. Totuși, scorul Multi-Core de 12.843 puncte este mai mic. Aici ar putea fi vorba despre faptul că telefonul nu este finalizat, iar software-ul său nu este optimizat. Un alt motiv ar putea fi căldura ridicată pe care un Snapdragon 870 ar putea să o producă, care ar putea limita performanța.

Lansarea seriei Find X3 de la Oppo este așteptată cândva în cursul lunii martie.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult