Oppo Find X6 Pro ar putea folosi senzorul de 1″ Sony IMX989 pe camera principală

13.10.2022
Oppo Find X6 Pro ar putea folosi senzorul de 1

Seria Oppo Find a devenit în ultimii ani una foarte importantă în special în zona de performanță foto, fiind printre puținele din piață care adoptă un procesor de imagine proprietar, alături de un partener cu renume în zona opticii și fotografiei: Hasselblad. Astfel, era de așteptat ca Oppo să meargă în direcția îmbunătățirilor generaționale și pe următoarea serie, Find X6, însă schimbările par a fi majore de la un an la altul, conform noilor informații neoficiale.

Oppo Find X6 Pro ar putea avea toate avantajele pe partea foto: senzor de 1″, parteneriat cu Hasselblad și procesorul de imagine MariSilicon

Anterior, Digital Chat Station, leaker cunoscut din China, specializat pe informații din industria smartphone-urilor, a dezvăluit că că Oppo dorește să integreze un senzor de 1” de la Sony, modelul IMX989, pe care l-am văzut și pe Xiaomi 12S Ultra. Acesta va fi re găsit pe modelul Find X6 Pro, conform Digital Chat Station iar acum aceste informații sunt readuse în prim-plan de către Ice Universe, un alt leaker cunoscut. Și acesta zice că senzorul de 1” va fi integrat pe n oul telefon, însă acesta nu a vorbit despre celelalte camere.

Digital Chat Station spunea că noul Find X6 Pro va avea nu mai puțin de trei camere cu rezoluție de 50 megapixeli, câte una pentru fiecare perspectivă: ultrawide, wide și tele.  Modelul Find X6, însă, va scădea rezoluția camerei cu zoom la 32 megapixeli, păstrând rezoluția e celelalte două. Totuși, senzorul mare pe camera principală nu este așteptat și pe modelul inferior.

Rămâne acum de văzut dacă acel senzor de 1 inch va face diferența în piață, întrucât fotografiile și clipurile video de calitate pe smartphone-uri țin acum mai puțin de hardware și capabilitățile fizice ale lentilelor și senzorilor și mai mult de modul în care informațiile captate de acestea sunt procesate.  Aici ar trebui însă să ajute co-procesorul MariSilicon proprietar, care este realizat special pentru a analiza și procesa aceste date pentru a asigura cadre cât mai detaliate.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult