Xiaomi 12S Ultra primește un senzor Sony de 1″ pentru camera principală și parteneriat harman/kardon

30.06.2022
Xiaomi 12S Ultra primește un senzor Sony de 1

Modelul 12S Ultra va marca două premiere pentru Xiaomi, conform celor mai noi informații oficiale din partea companiei chineze. În primul rând, acesta, alături de celelalte două modele 12S vor fi primele dispozitive din portofoliul Xiaomi care vor beneficia de un sistem de camere nou, de pe urma unui parteneriat cu Leica. Apoi, modelul 12S Ultra, în special, varianta de top, va folosi primul senzor de 1” de pe un smartphone al companiei și unul dintre puținele din piață.

Xiaomi 12S Ultra va fi primul telefon al companiei cu senzor de 1″

Xiaomi a confirmat de curând că a dezvoltat alături de Sony un nou senzor cu dimensiune de 1” care se numește IMX989. Nu este clar dacă acest senzor este de fapt diferit față de cel folosit pe modelele Sharp Aquos R6, Leica Leitz Phone și Sony Xperia PRO-I, însă Xiaomi sugerează că ar fi unul complet nou, care ar fi costat 15 milioane de dolari în dezvoltare. Nici această sumă nu este tocmai relevantă, având în vedere că nu știm în general cât costă dezvoltarea unui senzor, pentru a judeca dacă este vorba despre o sumă mică sau mare, în comparație. Ce nu a fost anunțată este însă rezoluția. Modelele anterioare de telefoane cu senzori mari foloseau senzorul de 20 megapixeli de pe camerele Sony RX100, iar noul Aquos R7 de la Sharp vine cu un senzor Sony de 48 megapixeli.

Xiaomi-12S-series-sensor-compari

Totuși, integrarea unui senzor de 1” nu spune toată povestea pe un smartphone. Așa cum a fost demonstrat anterior, modelele anterioare cu senzori de 1” nu foloseau întreaga suprafață a senzorului, întrucât un obiectiv care să îl acopere pe tot ar fi crescut semnificativ dimensiunile acestuia. Este posibil să vedem o abordare similară și aici.

12S și 12S Pro vor folosi un senzor mai mic, de 50 megapixeli

Modelele Xiaomi 12S și 12S Pro vor folosi un alt senzor Sony pentru camera principală, IMX707, un senzor de asemenea mare, dar nu atât de mare, cu dimensiune de 1/1.28”. Acesta are rezoluție de 50 megapixeli și va folosi tratamentul VARIO-SUMMICRON pentru obiectiv, care ar trebui să reducă reflectivitatea suprafeței sticlei de la exterior și să mărească cantitatea de lumină care ajunge pe senzor.

Xiaomi-12S-Pro-weibo.jpg

O nouă imagine confirmă faptul că sistemul de camere de pe spatele Xiaomi 12S Pro va avea un design similar cu cel al telefoanelor Xiaomi 12 dein prezent. De asemenea, se pare că pe lângă parteneriatul cu Leica, Xiaomi are și un parteneriat cu harman/kardon pentru sistemul audio.

Evenimentul de lansare al seriei Xiaomi 12S este programat pentru data de 4 iulie, într-un eveniment care va fi organizat în China.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult