OPPO K1 este cel mai ieftin telefon cu senzor de amprentă în display

12.10.2018
OPPO K1 este cel mai ieftin telefon cu senzor de amprentă în display

Senzorii de amprentă în display sunt pe cale a deveni norma pe piaţa de smartphone-uri cu Android, producătorii din China fiind liderii acestei tehnologii. OPPO a mai lansat câteva modele cu senzor în display, însă noul model K1 este acum cel mai ieftin de pe piaţă echipat cu noua tehnologie, oferind hardware de medie puternic şi un design foarte atrăgător la pachet.

Noul OPPO K1 a fost prezentat în China şi promite să aducă senzorul de amprentă în display în mâna celor care au bugete limitate. Având în vedere aceste declaraţii, ne-am aştepta însă la un hardware limitat, cu componente de buget, care să ofere doar o experienţă de bază alături de această funcţie avansată. Adevărul este însă că avem de a face cu un smartphone destul de puternic.

K1 pare să fie un derivat al modelului OPPO F9, lansat în urmă cu doar câteva săptămâni. Acesta este construit în jurul unui display AMOLED de 6,4” cu rezoluţie Full HD+ şi un decupaj în formă de picătură de apă în partea de sus, unde este găzduită camera. Acesta este livrat cu chipset Snapdragon 660 în două configuraţii, cu 4 GB RAM şi 64 GTB stocare sau 6 GB RAM şi 64 GB stocare, cât şi cu un sistem dual camera pe partea din spate.

Nu ştim însă ce rezoluţii vor oferi camerele, însă dacă are atât de multe lucruri în comun cu F9, ar putea beneficia de un o configuraţie 16+2 MP. Acumulatorul nu a fost încă listat, însă având în vedere dimensiunile telefonului şi modelele precedente de la OPPO, acesta ar putea fi de măcar 3.500 mAh. Din păcate, OPPO K1 va beneficia de o mufă micro-USB pentru încărcare, nu de noua mufă Type-C.

Preţul pentru OPPO K1 este, după cum ziceam, foarte mic pentru ceea ce oferă. Configuraţia de bază va costa în China 1.600 yuan (aproximativ 230 dolari americani), în timp ce configuraţia superioară va costa 1.800 yuan (adică în jur de 260 de dolari). Cel mai probabil, telefonul va rămâne măcar o perioadă exclusiv pieţei din China, înainte să fie lansat şi în alte regiuni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult