Xiaomi şi OPPO ar putea lansa primele telefoane pliabile, folosind ecrane flexibile Samsung

31.08.2018
Xiaomi şi OPPO ar putea lansa primele telefoane pliabile, folosind ecrane flexibile Samsung

Samsung vorbeşte despre smartphone-uri cu ecran pliabil de mai mulţi ani, însă abia în 2019 există posibilitatea să vedem astfel de dispozitive pe piaţă. Ultimele informaţii despre acest tip nou de telefon mobil sugerează însă că Samsung nu va mai încerca să lanseze primul dispozitiv de acest gen, oferind tehnologia mai întâi partenerilor, companii precum Xiaomi şi OPPO fiind printre primele interesate de aceasta.

Mult aşteptatul Galaxy X ar putea să nu fie tocmai primul smartphone cu ecran pliabil de pe piaţă. Existau deja zvonuri că Huawei ar încerca să ajungă pe piaţă cu primul dispozitiv de acest fel, însă producătorii chinezi precum Xiaomi şi OPPO ar putea fi primii de fapt. Samsung ar putea să le ofere tehnologia în premieră pentru a testa piaţa şi pentru a urmări feedback-ul pe care utilizatorii îl oferă acestor companii, pentru a dezvolta un produs final îmbunătăţit.

Informaţiile vin de la publicaţia sud coreeană ET News, aceasta citând surse apropiate de producătorul de smartphone-uri. Samsung ar putea să încerce să creeze mai întâi o piaţă pentru modelul său Galaxy X, în timp ce ar putea profita de pe urma fiecărei vânzări de smartphone cu ecran pliabil, în cazul în care are monopol pe producţia de display-uri de acest gen.

Oricât de mult ar dura să vedem noile telefoane pliabile în magazine, cert este că acestea vor deveni o realitate la un moment dat. Întrebarea este acum însă dacă avem sau nu nevoie de ele şi cum vor putea justifica preţurile ridicate de la lansare în comparaţie cu un smartphone obişnuit. Acestea vor trebui să ofere funcţionalitate extinsă, o experienţă de utilizare îmbunătăţită sau autonomie mai mare pentru a putea avea succes pe piaţă în zilele noastre, cât şi o cameră foto de calitate, aceasta devenind în timp cea mai importantă caracteristică pe care utilizatorii o iau în seamă atunci când aleg un smartphone.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult