Oppo lucrează la un telefon cu o cameră sub ecran și fără port USB

07.04.2021
Oppo lucrează la un telefon cu o cameră sub ecran și fără port USB

Se tot zvonește că Apple se pregătește de lansarea unui smartphone care renunță complet la port-urile fizice, precum conectorul Lightning, însă este posibil ca alte companii să facă asta mai repede. Deja am văzut încă de anul trecut concepte precum Vivo Apex 2022 și experimentul eșuat Meizu Zero, care propuneau telefoane fără port-uri, iar acum se zvonește că Oppo va fi prima companie care va aduce un astfel de dispozitiv pe piață. Totuși, faptul că nu va avea port-uri vizibile nu înseamnă că nu va avea un port de încărcare, iar compania chineză ar putea integra și alte tehnologii noi în noul dispozitiv.

Oppo ar putea integra multe tehnologii avansate în noul său telefon fără port-uri

Conform Digital Chat Station, o sursă constantă de „leak-uri” de pe rețeaua de socializare chineză Weibo, Oppo ar putea lansa în viitorul apropiat un smartphone fără un port USB vizibil. Asta nu înseamnă însă că telefonul va trebui încărcat exclusiv folosind tehnologiile wireless. Aparent, va exista posibilitatea de a conecta cabluri la acesta, însă port-ul va fi ascuns cel mai probabil de o ușă rabatabilă. De asemenea, ar putea fi vorba despre o serie de contacte magnetice, care ar putea asigura încărcarea pe cablu.

Alte informații despre acest dispozitiv sugerează că Oppo ar putea fi unul dintre cei mai mari producători de telefoane care adoptă ecranele care pot ascunde camera frontală în spatele ecranului. Momentan, singurul model de pe piață echipat cu un astfel de ecran este ZTE Axon 20 5G, lansat la sfârșitul anului trecut.

oppo leak

Și că tot a venit vorba de „ascuns”, Oppo ar vrea să ascundă și camerele foto de pe spatele dispozitivului. Am mai văzut anul trecut un concept de smartphone OnePlus, echipat cu sticlă electrocromică, care se întuneca pentru a crea impresia unei zone complet negre, sub care nu se mai vedeau lentilele camerelor. Și acest model Oppo ar putea folosi aceeași tehnologie.

Unele decizii de design ar putea să fie controversate

O decizie nu foarte inspirată ar fi însă cea legată de butoanele de pe lateralele telefonului, care ar putea fi înlocuite cu senzori de presiune. Aceasta nu este prima dată când vedem eliminarea butoanelor de pe un dispozitiv mobil. HTC a încercat fără succes să înlocuiască butoanele mecanice cu butoane fizice cu presiune pe modelul U12+, în timp ce Huawei a eliminat butoanele de volum de pe Huawei Mate 30 Pro și le-a înlocuit cu o soluție software. Am mai văzut un concept similar pe Xiaomi Mi MIX Alpha (foto), cu butoane virtuale pe lateralele ecranului curbat.

Acest model care se zvonește că este în dezvoltare ar putea rămâne totuși un simplu prototip, așa cum am mai văzut în trecut, însă anumite tehnologii folosite pentru realizarea lui ar putea ajunge treptat pe modelele de top ale companiei. Desigur, Oppo ar putea să vândă acest model la un preț mai mare decât al variantelor sale obișnuite.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult