OPPO pregăteşte R1, un telefon Android care promite o captură foto nocturnă foarte bună

OPPO pregăteşte R1, un telefon Android care promite o captură foto nocturnă foarte bună

La scurt timp după ce a anunţat că impresionantul său telefon mobil N1 va fi disponibil începând cu data de 10 decembrie şi în Europa, compania chineză OPPO a anunţat că lucrează la un nou telefon numit R1, care promite captură foto nocturnă de foarte bună calitate.

După ce s-au lămurit că simpla goană după numărul cât mai mare de megapixeli nu duce nicăieri, producătorii de telefoane mobile au început să se orienteze fiecare către tehnologii noi care să le permită să ofere telefoane cu camere foto cât mai bune. HTC s-a orientat către senzori cu pixeli mari şi obiective cu diafragmă mare, Nokia s-a orientat către senzori cu rezoluţie ridicată şi tehnologii de oversampling iar Samsung intenţionează să utilizeze o tehnologie nouă numită ISOCELL.

Producătorul chinez OPPO a făcut deja un pas asemănător, telefonul N1 ascunzând, dincolo de mai puţin comuna cameră foto rotativă, un procesor de imagine numit Owl care a fost dezvoltat împreună cu Fujitsu,  o tehnologie de procesare a imaginii numită  Pure Image şi un obiectiv cu şase lentile.

Conform succintului anunţ menit să trezească interesul utilizatorilor, viitorul model R1 va prelua tehnologiile deja folosite de OPPO şi le va împerechea cu un senzor nou care promite o captură foto nocturnă de bună calitate. Dincolo de acest detaliu şi de menţionarea unei carcase acoperită cu sticlă care se laudă şi ea cu finisaje foarte bune, OPPO nu a oferit nici un detaliu suplimentar despre acest produs.

Conform unor zvonuri anterioare, care au la bază informaţii neoficiale provenite de la autoritatea telecom chineză, R1 ar urma să ofere un ecran de 5” cu rezoluţie qHD, un procesor quad-core care funcţionează la frecvenţa de 1,2 GHz şi camere foto de 8 şi 5 MP. Aceste detalii sugerează că OPPO ar urma să folosească o platforma hardware ceva mai slabă pentru a nu ridica foarte mult preţul terminalului, însă aceste zvonuri sunt neconfirmate şi va trebui să avem răbdare până la sfârşitul acestei luni, când OPPO  a anunţat că va dezvălui surpriza, pentru a vedea ce se ascunde de fapt în spatele numelui R1.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News