Oppo pregătește un telefon pliabil „clamshell” mai ieftin decât Galaxy Flip

04.05.2022
Oppo pregătește un telefon pliabil „clamshell” mai ieftin decât Galaxy Flip

Oppo a impresionat la începutul acestui an cu modelul pliabil Find N, un dispozitiv compact, performant și foarte bine construit, mai ales pentru un prim efort în acest domeniu din partea companiei chineze. Se pare că în cea de-a doua jumătate a lui 2022, Oppo plănuiește să continue această gamă de produse cu un model semnificativ mai ieftin, care ar putea să se lupte în piață cu modelul Galaxy Z Flip4 de la Samsung.

Noul model de la Oppo ar putea fi cel mai accesibil telefon pliabil de până acum

Conform unui leaker cunoscut din China de pe rețeaua de socializare Weibo, Digital Chat Station, Oppo se pregătește de lansarea unui smartphone pe format clamshell. Acesta ar intra în concurență directă cu modele precum Motorola RAZR, Galaxy Z Flip4 și modelul P50 Pocket de la Huawei, însă ar avea un avantaj foarte mare: prețul. În timp ce alternativele se ajung pe piață la prețuri în jurul a 1.000 de euro, sau chiar mai mult, modelul de la Oppo ar putea fi semnificativ mai ieftin.

Acesta ar urma să coste în jur de 5.000 yuan, adică 720 de euro, la cursul valutar din prezent, ceea ce ar însemna că ar putea să coste undeva sub 4.000 de lei în România. Telefonul ar putea folosi un chipset Snapdragon 8 Gen1+, modelul îmbunătățit de procesor de la Qualcomm, așteptat în următoarele câteva săptămâni pe piață. Totuși, având în vedere că pentru modelul Find N compania a ales un chipset din generația precedentă, modelul Snapdragon 888, există dubii în privința unui telefon pliabil accesibil cu cel mai puternic chipset de pe piață.

Totuși, lansarea unui model Oppo pliabil nu este garantată pentru piața globală. Oppo Find N este disponibil în continuare doar în China, fără informații oficiale despre o lansare în afara țării de origine a companiei.  Lansarea va veni cel mai probabil în cea de-a doua jumătate a verii, în preajma lansării Samsung, unde sunt așteptate modelele Flip4 și Fold4.

sursa: Sohu

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult