Oppo R5, cel mai subţire smartphone din lume cu doar 4.85 mm grosime

Oppo R5, cel mai subţire smartphone din lume cu doar 4.85 mm grosime

Detronând modelul Gionee Elife S5.1 cu grosime de 5.1mm, Oppo R5 este acum cel mai subţire smartphone din lume, oferit într-o carcasă metalică de numai 4.85 mm grosime.

Cu greutate de 155 grame, succesorul modelului Oppo R3 lansat pentru pieţele asiatice vine cu un pachet atractiv de dotări, ce nu trădează compromisuri notabile făcute pentru obţinerea unei construcţii mai suple. Astfel, noul R5 vine echipat cu ecran HD AMOLED de 5.2 şi chipset Snapdragon 815 cu procesor octa-core pe 64 biţi (quad-core la 2.1GHz cu performanţe sporite + quad-core la 1.5GHz optimizat pentru consum redus de energie). Configuraţia este completată cu 2GB memorie RAM, conectivitate LTE, cameră frontală de 5 MP şi cameră foto de 13 MP (ambele cu deschidere f/2.0 pentru sensibilitate crescută sub lumină slabă).

Oppo R5 - 4.85mm grosime

Din păcate carcasa foarte subţire nu a permis decât strecurarea unui acumulator de 2000 mAh. Partea bună este că funcţia pentru încărcare rapidă permite aducerea bateriei la 75% din capacitate în numai jumătate de oră. Tot din cauza spaţiului lateral insuficient conectorul pentru căşti şi slot-ul microSD au fost eliminate, lăsând utilizatorii să se descurce cu memoria internă de 16 GB şi adaptorul micro-USB inclus în pachetul cu accesorii. Alternativ, pentru muzică putem apela şi la un set de căşti bluetooth.

Expus în versiune prototip, Oppo R5 s-a prezentat într-o carcasă integral metalică suficient de rigidă, cu finisaje de bună calitate. Cât despre răcirea componentelor electronice înghesuite în carcasa foarte îngustă, aparent căldura este disipată folosind materiale cu schimbare de fazăheatpipe-uri.

Sistemul de operare livrat este Color OS 2.0, bazat pe Android 4.4.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult