Oppo Reno, smartphone-ul cu zoom optic 10x primeşte „upgrade” până la valoarea 60x printr-o actualizare firmware

07.05.2019
Oppo Reno, smartphone-ul cu zoom optic 10x primeşte „upgrade” până la valoarea 60x printr-o actualizare firmware

Echipat cu o cameră foto bazată pe tehnologia periscope, Oppo Reno poate oferi zoom optic fără pierderi de calitate până la valoarea 5X, 10X în modul hybrid zoom (fără stabilizate optică) şi 20X cu ceva ajutor la partea de software. Însă cu noua versiune de firmware livrată de Oppo, funcţia de zoom digital este extinsă până la valoarea 60x, suficient pentru a încadra în imagini obiecte aflate la mare distanţă.

Oppo Reno 10x Zoom Edition este un dispozitiv premium din toate punctele de vedere, echipat cu chipset-ul Snapdragon 855, un ecran de 6,65” şi un sistem de camere îmbunătăţit, care beneficiază de camera periscopică prezentată la MWC, care permite mărirea de 10 ori a subiectului fotografiat

Echivalent cu o distanţă focală de 1560mm, factorul de amplificare 60x oferă zoom comparabil unui binoclu performant, cu condiţia să păstrăm telefonul suficient de stabil, preferabil fixat în suportul unui tripod. Chiar şi aşa, nivelul detaliilor este mult inferior unei poze obţinută folosind zoom optic 5x sau 10x cu hybrid zoom. Spre comparaţie, rivalul Huawei P30 Pro oferă zoom digital „doar” până la valoarea 50x.

Ecranul afişează rezoluţie Full HD+, este compatibil cu tehnologia HDR10+ şi integrează un senzor optic de amprentă la partea de jos. Protecţia la zgârieturi este asigurată cu sticlă Gorilla Glass 6, iar carcasa este rigidizată folosind un aliaj de aluminiu 7000, optimizat pentru un raport optim între greutate şi rezistenţa structurală.

Modelul Oppo Reno 10x Zoom Edition va fi disponibil în ofertele magazinelor europene începând cu luna iunie, cu preţ de aproximativ 800 euro.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult