OPPO propune dispozitive mobile cu ecrane secundare ciudate

04.04.2019
OPPO propune dispozitive mobile cu ecrane secundare ciudate

OPPO experimentează cu tot felul de design-uri ciudate în ultima perioadă, modelul Reno care urmează să se lanseze în curând urmând a fi livrat cu o cameră în formă de „aripă de rechin” acţionată mecanic. Se pare însă că producătorul chinez ia în calcul şi lansarea de telefoane cu display-uri multiple, însă nu în stilul cu ecran pe ambele părţi pe care l-am văzut de curând pe modele de la Vivo şi ZTE. Aparent, aceste ecrane ar putea fi ascunse în spatele unor mecanisme de tip slider.

Un brevet înregistrat de către OPPO a fost descoperit de LetsGoDigital, în care sunt descrise două design-uri de smartphone-uri cu ecran secundar. Curios este însă faptul că în aceste imagini camera foto frontală este în continuare pe partea din faţă a telefonului, ecranele în plus doar adăugând spaţiu în plus în utilizare, util în anumite situaţii.

Nu este tocmai clar însă la ce ar fi util un ecran motorizat care iese din partea de sus a telefonului. Acesta ar putea extinde spaţiul de pe ecranul principal, însă suprafaţa sa mică şi poziţionată ciudat în partea de sus nu pare să justifice integrarea unor componente fragile într-un smartphone obişnuit. În cazul celui de-al doilea concept, ideea ar putea fi mai uşor de înţeles, însă.

Practic, telefonul ar dispune de încă o porţiune de ecran (mică) sub cel principal, unde ar putea fi poziţionate butoane multimedia pentru momentele în care sunt redate clipuri video pe ecranul principal sau butoane de control pentru jocuri. Totuşi, adăugarea unui ecran secundar nu ar rezolva problema principală a controlului unui joc pe touchscreen, care spre diferenţă de butoanele fizice nu oferă răspuns tactil adecvat.

Cel mai probabil, OPPO nu va lansa telefoane bazate pe astfel de concepte prea curând, însă este interesant să vedem câte concepte trec prin laboratoarele de dezvoltare ale companiilor care produc telefoane înainte să lanseze produsele lor finale.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult