Oppo se retrage din Franța. UPDATE

31.07.2023
Oppo se retrage din Franța. UPDATE

UPDATE 31.07.2023: Oppo România ne-a contactat cu o declarație oficială referitoare la situația Oppo Franța.

“Suntem conștienți că Yang Technology SAS, distribuitorul exclusiv al OPPO în Franța, își va înceta activitatea. Respectăm decizia partenerului nostru și sperăm că va lucra îndeaproape cu partenerii afiliați pentru restul procedurilor.

Între timp, angajamentul OPPO față de piața europeană și utilizatorii este neschimbat. Utilizatorii existenți din Franța se pot bucura în continuare de viitoarele actualizări ale sistemului de operare și de serviciul post-vânzare. Și vom continua să oferim produse și servicii inovatoare utilizatorilor europeni.”

Articolul original: Oppo se retrage din Franța, în ciuda faptului că a câștigat în instanță în fața Nokia un proces referitor la licențierea tehnologiilor de telecomunicații. Judecătorul francez a decis că cererile Nokia nu sunt valide din cauza faptului că brevetele sale nu mai sunt „de actualitate”. Totuși, distribuitorii Oppo din Franța nu vor mai primi stocuri noi de produse, iar comercianții vor putea vinde Oppo doar în limitele stocurilor deja disponibile.

Chiar dacă a câștigat în instanță în fața Nokia, Oppo oprește operațiunile din Franța

Conform Frandroid, Oppo a încheiat toate contractele cu terți din domeniul de marketing și vânzări încă din luna mai, iar eforturile sale de a promova produsele au încetat tot în ceeași perioadă. Partenerii din retail au fost înștiințați că nu vor mai primi noi stocuri în Franța, întrucât distribuitorul oficial, Yang Technology, va încheia operațiunile sale din Franța.

Ceva similar s-a întâmplat și în Germania, atât cu Oppo, cât și cu Vivo, ambele companii fiind subsidiare ale gigantului chinez BBK Electronics.

Între timp însă, Oppo declară oficial că nu se retrage din Europa. Compania promite însă că toți clienții care dețin deja smartphone-uri Oppo sau care urmează să le cumpere în viitorul apropiat din stocurile deja disponibile în Franța sau Germania, vor primi în continuare suportul tehnic și software necesar, conform promisiunilor inițiale. Acest lucru înseamnă că garanțiile vor fi onorate, în timp ce smartphone-urile vor continua să primească actualizări de software odată cu piețele în care dispozitivele încă se comercializează.

Întrucât OnePlus este un brand Oppo, nici telefoanele vândute sub acesta vor fi indisponibile în Franța.

Având în vedere ă Franța era o piață importantă pentru Oppo, rămâne de văzut dacă operațiunile sale vor rămâne active și în restul țărilor din Europa, în ciuda declarațiilor oficiale. Recent însă, Oppo a lansat două smartphone-uri în România, pentru care a organizat și evenimente fizice de lansare: OnePlus Nord 3 și Oppo Reno10. Se pare că, cel puțin momentan, Oppo vede un viitor pe plan local.

sursa: Frandroid

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult