Oppo dezvoltă o metodă pentru ascunderea tuturor camerelor foto de pe carcasa unui smartphone

04.02.2021
Oppo dezvoltă o metodă pentru ascunderea tuturor camerelor foto de pe carcasa unui smartphone

Oppo brevetează o inovație care permite ascunderea oricărei camere foto de pe carcasa unui smartphone. Scopul ar putea fi eliminarea tradiționalului camera-bump și folosirea în alte scopuri a spațiului câștigat pe spatele telefonului.

Brevetul arată că telefonul își va ascunde în totalitate camerele din spate, folosind un sistem de oglinzi care reflectă lumina în direcția unor module foto dispuse pe lungimea carcasei. Spre deosebire de alte camere foto de tip pop-up, mecanismul mult mai compact conține doar sistemul optic responsabil cu direcționarea luminii la unghi de 90°.

În acest fel, un singur modul foto poate ține locul camerei principale și cea frontală, telefonul comutând doar între oglinda care reflectă lumina din spate, respectiv, din față.

oppo smartphone

Și rivalul Xiaomi a brevetat recent o inovație similară, dar cu o singură oglindă și cameră rotativă.

Spre deosebire de implementarea Xiaomi, camera Oppo nu se va roti sau mișca, rezultând un smartphone ceva mai ieftin de fabrica și, probabil, mai fiabil. În plus, brevetul  sugerează că oglinda poate fi utilizată și pentru a obține poze din lateral. Asta ar putea însemna că smartphone-ul va putea genera fotografii la 360° fără să fie rotit de utilizator. De asemenea, ar putea fi posibilă obținerea de poze cu vedere față-spate, similar funcției Director’s View de pe telefoanele Galaxy S21, cu deosebirea că implementarea Oppo este suportată prin hardware.

Deși este brevetată, transpunerea acestei inovații într-un produs comercial este departe de a fi garantată. Deseori, astfel de brevete servesc doar pentru descurajarea competiției, autorii neavând intenții reale să le folosească.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult