Oppo, următoarea companie care va scoate încărcătoarele din pachetul telefoanelor

01.09.2022
Oppo, următoarea companie care va scoate încărcătoarele din pachetul telefoanelor

După doi ani de când Apple a început să livreze smartphone-uri fără încărcătoare în pachet, mai multe companii i-au urmat exemplul, însă o parte dintre jucătorii importanți încă nu au adoptat această strategie. Samsung, Sony și Xiaomi sunt printre cei care merg deja în această direcție, iar, începând din 2023, și Oppo va începe să ofere încărcătoare la vânzare doar separat, pentru câteva dintre modelele sale.

Un reprezentant Oppo a dezvăluit că planul este să renunțe la încărcătoare

Conform Android Police, care a luat interviul lui Billy Zhang, vice președintele Oppo pentru vânzări și servicii în afara Chinei, compania are deja un plan pentru această tranziție.

„Vom scoate încărcătorul din cutie în următorul an pentru câteva produse. Avem un plan. […] Nu este atât de ușor pentru clienți să acceseze încărcătoare SuperVOOC, așa că va trebui să le păstrăm în cutii. Totuși, în timp ce mărim operațiunile noastre de afaceri, ne uităm la posibilitatea scoaterii încărcătoarelor și să le punem în magazine, pentru a fi disponibile pentru clienți să le cumpere și să le folosească chiar și după ce își upgradează dispozitivele.”, a declarat Zhang.

Reprezentantul Oppo menționează faptul că tehnologia proprietară SuperVOOC nu este compatibilă cu alte tehnologii de încărcare rapidă, deci utilizatorii telefoanelor Oppo vor avea nevoie neapărat de astfel de încărcătoare pentru a beneficia de ea, deci va livra telefoanele care pot folosi doar SuperVOOC cu încărcător în pachet. Totuși, în ultima perioadă, din ce în ce mai multe companii adoptă standardul USB Power Delivery, care, de curând a ajuns la putere de pănă la 240W, chiar mai mult decât oferă producătorii de telefoane pe dispozitivele lor. Dacă și Oppo va adopta USB-PD, nu va mai fi nevoie de încărcătoare produse de companie pentru încărcare rapidă.

Având în vedere că Oppo nu reprezintă doar un singur brand, fiind o companie care are sub „aripa” sa și OnePlus și Realme, și acele modele ar putea renunța în viitor la încărcătoare.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult