Orange anunţă primul smartphone cu procesor Intel Atom

29.02.2012
Orange anunţă primul smartphone cu procesor Intel Atom

Nu, acesta nu este un netbook miniaturizat. Procesorul din smartphone-ul de faţă este Intel Atom Z2460, cu nucleu Medfield, creat special pentru tablete şi telefoane mobile. El are un singur nucleu ce rulează la 1,6 GHz. Sistemul de operare al telefonului este Android 2.3, însă este aşteptat un update la Android 4.0. Numele de cod al terminalului este Santa Clara, însă el va fi disponibil pe piaţă cu o altă denumire.

Orange Santa Clara - ecran de 4" cu 600x1024 pixeli

Ecranul de 4” al telefonului vine cu o rezoluţie de 600×1024 pixeli, întâlnită la netbook-urile din prima generaţie. Camera foto de 8 MP are un LED pentru blitz şi se laudă cu performanţe de top. Alături de filmare 1080p, ea poate fotografia în rafală cu 10 cadre pe secundă. Smartphone-ul permite viteze de transfer 3G de până la 21 Mbps şi va fi compatibil cu serviciu de voce HD oferit de Orange. Autonomia specificată de producător este de 14 zile de stand by şi opt ore de convorbiri 3G.

Orange Santa Clara va primi update la Android 4.0

Conform declaraţiilor celor de la Orange, preţul pentru smartphone-ul Santa Clara va fi foarte competitiv, în comparaţie cu modelele de la producători consacraţi. Ne aşteptăm ca Santa Clara să intre şi oferta Orange din România. Data la care va fi disponibil pe piaţă nu a fost anuţată.

Orange Santa Clara - un profil relativ subţire

Santa Clara va intra în curând în oferta Orange

Urmărește Go4IT.ro pe Google News