OSOM V1 va fi livrat cu un cablu USB securizat care poate opri la cerere transferul de date

12.03.2022
OSOM V1 va fi livrat cu un cablu USB securizat care poate opri la cerere transferul de date

Probabil că OSOM OV1, noul telefon produs de fosta echipă din spatele Essential Phone, nu va schimba piața de smartphone-uri, însă cu siguranță va pune în mâinile celor care îl vor alege, un cablu de încărcare mai special. Numit „Privacy Cable”, acesta va fi livrat în cutia telefonului și va permite utilizatorilor să aleagă dacă acesta să permită sau nu transferul de date, sau doar încărcarea, printr-un buton fizic.

OSOM V1 nu pare să se îndepărteze foarte mult de ideea din spatele Essential Phone. Noua companie se pregătește să lanseze primul său telefon cu Android, promițând un software foarte curat și actualizări rapide, procesor high-end și un design compact. Practic, acesta pare să fie Essential Phone 2, cu tot cu senzorul de amprentă de pe partea din spate a carcasei.

OSOM V1 se va concentrat pe confidențialitatea datelor utilizatorilor

Compania OSOM pare însă să se preocupe de protejarea confidențialității utilizatorilor, promițând funcții precum browser-ul Brave preinstalat, serviciul de mesagerie Signal preinstalat, dar și capabilități software avansate pentru controlul datelor personale. Iar cablul de încărcare este o protecție hardware în plus, care nu permite altor dispozitive la care este conectat să descarce date de pe telefon. Asta pentru că include un buton fizic, care poate să controleze dacă sunt permise transferurile de date sau nu.

Atunci când butonul de pe cablu este în poziția „pornit”, acesta permite exclusiv încărcarea bateriei telefonului. Desigur, telefonul va funcționa cu orice fel de cablu USB-C pentru încărcare și/sau transfer de date, dar numai cablul din cutie, OSOM Privacy Cable, va asigura confidențialitatea datelor.

Cel mai probabil, acesta va fi de vânzare și separat, iar acesta ar putea să funcționeze și cu alte dispozitive pentru a „tăia” transferurile neaprobate de date la conectarea cu dispozitive noi.

OSOM V1 trebuia să fie anunțat oficial în cadrul MWC22, însă compania a decis să împingă lansarea pentru a doua jumătate a anului, pentru a putea beneficia de un nou procesor, Snapdragon 8 Gen 1, față de modelul Snapdragon 888 plănuit inițial.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult