Oxygen OS de la OnePlus face trecerea la Android 8.0. Este disponibil în versiune beta pe OnePlus 3 şi 3T

18.10.2017
Oxygen OS de la OnePlus face trecerea la Android 8.0. Este disponibil în versiune beta pe OnePlus 3 şi 3T

OnePlus are o istorie zbuciumată atunci când vine vorba despre actualizări software, încetând suportul pentru anumite dispozitive cu mult înainte de termen în anumite situaţii. Cu toate acestea, compania chineză este una dintre primele care oferă actualizare la noul Android 8.0 Oreo pe smartphone-urile sale, utilizatorii de OnePlus 3 şi OnePlus 3T putând instala noul Oxygen OS în variantă beta chiar acum.

Într-adevăr, noul Oxygen OS bazat pe Android 8.0 Oreo nu este încă în variantă finală, însă acesta a ajuns într-un stadiu destul de stabil pentru a putea fi lansat către toţi cei care doresc să îl încerce pe dispozitivele din gama OnePlus 3. Tot ce trebuie să faceţi dacă aveţi un OnePlus 3 sau 3T este să vă înscrieţi în programul „Open Beta” de pe site-ul oficial. La scurt timp, actualizarea software va veni sub forma unui pachet OTA (over-the-air), care va fi descărcat şi instalat pe dispozitiv.

Noul Oxygen OS integrează funcţoi din Android 8.0 precum Picture in Picture, Auto-fill şi smart text selection, implementând şi alte noutăţi precum noul meniu „quick settings”. Nu în ultimul rând, software-ul are integrat noul update de securitate pentru luna decembrie, iar la nivel de interfaţă au fost integrate noi elemente grafice pentru notificări.

Fiind vorba despre o versiune beta, există deja câteva probleme cunoscute, pe care utilizatorii vor trebui să le tolereze, până la un eventual update care le repară. Senzorul de amprentă ar putea fi mai lent decât de obicei, în timp ce Google Photos nu funcţionează dacă este accesat prin intermediul unei scurtături de pe ecranul principal. De asemenea, antenele pentru NFC şi Bluetooth nu funcţionează în parametri optimi, în timp ce performanţa şi compatibilitatea cu anumite aplicaţii din Play Store ar putea fi mai slabă.

Cei care nu au curajul sau răbdarea să testeze software nefinalizat vor trebui să aştepte până la momentul lansării versiunii finale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult