(P) În sfârşit este posibil: aplicaţia care îţi învaţă telefonul să îţi răspundă atunci când îl rătăceşti

11.03.2015
(P) În sfârşit este posibil: aplicaţia care îţi învaţă telefonul să îţi răspundă atunci când îl rătăceşti

Mereu pe fugă, te repezi spre uşă, îndeşi iute portofelul şi cheile în buzunar, îţi aduci aminte de telefon – ah, telefonul! Iar l-ai rătăcit. Îţi întrebi iute colegii unde este, dar ştii şi tu că este mai mult o întrebare retorică, poate un tic verbal în timp ce cauţi deja pe sub hârtii şi pe toate birourile vecine.

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să îţi poţi găsi telefonul rătăcit prin apropiere bătând pur şi simplu din palme sau fluierând? Ei bine, acest lucru este posibil dacă ai un telefon cu sistem de operare Android (versiunea Android 2.3.3 sau o versiune ulterioară). Telekom Romania Mobile Communications a lansat aplicaţia „Unde îmi e telefonul?”, disponibilă gratuit în Google Play, atât pentru abonaţi, cât şi pentru cei care folosesc o cartelă preplătită, indiferent de reţea.

Mecansimul este simplu: mai întâi instalezi aplicaţia pe telefon, o activezi, după care alegi sunetul de comandă „Fluierat” sau „Aplauze” şi stabileşti numărul de acţiuni pe care aplicaţia să „le asculte” înainte să răspundă. Dacă doreşti, poţi face şi alte setări suplimentare, cum ar fi vibrare, aprindere ecran sau pornire la startup.

Rezultatul? Aplicaţia nu te va ajuta să îţi găseşti cheile – pe care, de asemenea, ştim că le rătăceşti des –, dar data viitoare când nu îţi găseşti telefonul, este suficient să baţi din palme sau să fluieri şi el îţi va răspunde imediat cu celebrul logo acustic al Telekom!

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News