Pasagerii care călătoresc cu avionul în SUA nu mai au voie să urce la bord cu Samsung Galaxy Note7

Pasagerii care călătoresc cu avionul în SUA nu mai au voie să urce la bord cu Samsung Galaxy Note7
Smartphone-urile Samsung Galaxy Note 7 sunt interzise în avioanele din SUA începând de sâmbătă, printr-un ordin de urgenţă, au transmis autorităţile de reglementare după numeroase rapoarte privind mai multe dispozitive de acest tip care au luat foc, potrivit Reuters.
 
Samsung şi-a retras marţi de pe piaţă modelele Galaxy Note 7 din cauza unor incidente în care smartphone-urile au început să scoată fum sau să ia foc, suferind o lovitură uriaşă de imagine. Decizia a venit în urma rezultatelor arătate de rapoartele autorităţilor care i-au transmis companiei o serie de avertismente pentru a lua măsuri în aceste situaţii. 

Ordinul din partea Departamentului de Transport din SUA şi a altor agenţii le interzice pasagerilor care deţin acest model de telefoane să mai urce la bord cu ele sau să le ascundă în bagaje pe timpul zborurilor. 

 
„Recunoaştem că interzicerea acestor telefoane în avioane va fi un lucru neplăcut pentru unii pasageri, însă siguranţa tuturor celor aflaţi la bord reprezintă o prioritate pentru noi”, a declarat secretarul Departamentului de Transport, Anthony Foxx.
 
Acesta a mai adăugat că autorităţile fac acest pas pentru că şi un mic incident provocat de acest device reprezintă un risc major şi poate răni sau pune în pericol mai multe vieţi. 
 
Samsung a primit 96 de rapoarte în ceea ce priveşte supraîncălzirea bateriilor modelului Note 7 în SUA, inclusiv 23 de noi plângeri după anunţul rechemării în fabrică a dispozitivelor, din 23 septembrie. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult