Pentru prima dată, Apple pare că va rata lansarea iPhone din luna septembrie, amânând toate produsele importante

30.07.2020
Pentru prima dată, Apple pare că va rata lansarea iPhone din luna septembrie, amânând toate produsele importante

Tot mai multe surse de încredere confirmă că Apple a renunțat cu totul la evenimentul de lansare iPhone din luna septembrie, noul plan fiind pentru lansarea iPhone 12 în luna octombrie, împreună cu noua gamă iPad.

Era nevoie de circumstanțe cu totul excepționale pentru a deraia calendarul de lansări Apple, „bătut în cuie” încă de la începuturile iPhone. Aparenta reluare a activităților la fabricile din China, după relaxarea măsurilor de carantină de la începutul verii, pare să s-a lovit de un blocaj logistic, afectând atât lanțurile de aprovizionare cu componente, dar și activitatea de producție în șine. Deși, autoritățile din China nu ar recunoaște asta, cazurile de infectare cu virusul COVID-19 nu au dispărut ca prin minune, fluxul de lucru în fabricile partenere Apple fiind cel mult intermitent.

iPhone-12-Blue

Lansarea iPhone 12, întârziată

Din partea cealaltă a globului, conducerea Apple probabil că a încercat toate „optimizările” posibile pentru eficientizarea producție, concluzia fiind că ritmul de producție dintr-un an normal pur și simplu nu poate fi susținut în condițiile actuale.

Deși Apple nu confirmă oficial această „înfrângere”, surse credibile dezvăluie că lansarea gamei iPhone 12 a fost deja amânată pentru luna octombrie, rămânând de văzut dacă cererea pieței se va potrivi cu stocurile și capacitatea de producție asigurată de Apple în acest moment. Tot în luna octombrie vom vedea și noua gamă iPad, probabil, dezvăluită în cadrul aceluiași eveniment de lansare transmis exclusiv online.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video