Peste 13.000 de smartphone-uri produse de o companie chineză au același număr IMEI

09.06.2020
Peste 13.000 de smartphone-uri produse de o companie chineză au același număr IMEI

Numerele International Mobile Equipment Identity (IMEI) ar trebui să fie unice pentru fiecare telefon, fiind un fel de amprentă după care operatorii de telefonie mobilă le identifică. Totuși, autoritățile din India au descoperit 13.557 de smartphone-uri Vivo care au același cod.

Situația a fost descoperită de un polițist din Meerut atunci când și-a dus telefonul la reparat, potrivit Tech Radar. După ce l-a ridicat de la service, dispozitivul a început să dea erori ciudate. Bărbatul a constatat că numărul IMEI fusese schimbat.

Ulterior, poliția a descoperit un număr mare de terminale Vivo, de producție chineză, care foloseau același cod. Autoritățile au deschis o anchetă care vizează compania.

Numerele IMEI sunt folosite și pentru localizarea telefoanelor furate. Cu atât de multe dispozitive care au aceeași „amprentă”, găsirea unuia dispărut este aproape imposibilă.

Vivo recidivează

Nu este prima dată când Vivo este criticată din cauza numerelor IMEI duplicate. Potrivit The Times of India, un departament de poliție a descoperit în trecut zeci de mii de dispozitive care aveau aceeași problemă, foarte multe fiind produse tot de compania din China.

În acest moment nu se știe dacă este vorba despre neglijență sau despre ceva mai rău. Compania nu a făcut, deocamdată, un anunț legat de acest incident.

În primul trimestru din 2020, Vivo a devenit compania numărul doi în India, piața de smartphone-uri care înregistrează cea mai rapidă creștere, potrivit firmei de cercetare a pieței Canalys.

Compania chineză a livrat 6,7 milioane de smartphone-uri în perioada ianuarie – martie 2020, echivalentul unei cote de piață de 20%.

CITEȘTE ȘI:

iPhone SE ar putea fi ieftinit. Producția va fi mutată în India

Poliția din India are un dispozitiv controversat cu care îi prinde pe cei care nu respectă carantina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video