iPhone SE ar putea fi ieftinit. Producția va fi mutată în India

19.05.2020
iPhone SE ar putea fi ieftinit. Producția va fi mutată în India

iPhone SE este deja cel mai ieftin telefon pe care Apple îl vinde, însă acesta ar putea fi ieftinit și mai mult în viitorul apropiat. Se pare că în urma zvonurilor despre un eventual Pixel 4a cu un preț și mai mic, Apple are posibilitatea de a scădea și mai mult prețul noului său iPhone de buget, întrucât acesta are margini de profit deja mult mai mari decât alte dispozitive din gama sa de smartphone-uri. În același timp, compania caută soluții pentru mutarea unei părți a producției din China în India.

Apple se distanțează de China

AppleInsider citează rapoarte ale băncii de investiții Piper Sandler și ale analistului Harsh Kumar, care spun că în viitor, Apple ar putea face câteva schimbări în producția de iPhone-uri. Deja o parte dintre modelele iPhone mai vechi sunt produse în fabrici din India. În urma tensiunilor economice dintre China și SUA însă, compania ar putea să investească și mai mult în această țară, renunțând la o parte din producția din China.

Deja Apple este în discuții cu autoritățile din India pentru a muta producție în valoare de 40 de milșiarde de dolari pe an în această țară. Partenerii de producție rămân însă aceiași, chiar dacă țara se schimbă. Companiile taiwaneze Foxconn și Wistron vor rămâne responsabile pentru dezvoltarea și operarea de fabrici care să capacitatea în plus de producție de iPhone-uri în India.

iPhone SE ar putea fi ieftinit

Atunci când vine vorba despre iPhone SE însă, Nikkei Review spune că telefonul are o marjă de profit de 54% față de costul componentelor. În general, produsele Apple au în jur de 30,4% marja de profit. Având în vedere că noul iPhone SE este dezvoltat folosind componente deja existente, costurile de cercetare și dezvoltare au fost cel mai probabil minime. Astfel, iPhone SE ar putea fi semnificativ ieftinit, dacă acest lucru este necesar pentru a rămâne competitiv în piață.

Cu un Pixel 4a la 350 de dolari, care probabil că va avea o cameră mai performantă, Apple ar putea să scadă prețul pentru iPhone SE la același nivel sau la unul chiar mai mic pentru a concura mai bine pe piața de dispozitive mid-range. Avantajele față de Pixel 4a ar fi o construcție premium (Pixel va oferi carcasă din plastic), performanță superioară, încărcare wireless și rezistență la apă. Desigur, accesul la ecosistemul Apple poate fi de asemenea considerat un avantaj.

Având în vedere că iPad 7, un alt produs de buget de la Apple, lansat la un preț de pornire de 330 de dolari este foarte des disponibil la reducere la 250 de dolari în SUA, reducerea iPhone SE la 350 sau chiar 330 de dolari nu ar fi tocmai ieșită din comun la câteva luni după lansare.

(via AppleInsider)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult