O companie a anunțat un phablet cu ecran de 7” și sistem de operare Android Go

06.05.2020
O companie a anunțat un phablet cu ecran de 7” și sistem de operare Android Go

Tecno Spark 5 Air este un phablet, anunțat de o companie asiatică, la care atrag atenția ecranul uriaș, de 7”, și faptul că rulează un sistem de operare bazat pe Android 10 Go Edition.

Display-ul de mari dimensiuni vine, însă, cu o rezoluție de doar 1.640 x 720 pixeli. Nici în rest telefonul nu impresionează. Spark 5 Air are un procesor quad-core, 2 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 32 GB, jack audio de 3,5 mm și cameră duală (13 MP +13 MP). Camera secundară, pentru selfie-uri, are senzor de 8 MP.

Atrage atenția bateria de 5.000 mAh, dar care se pare că nu dispune de funcție de încărcare rapidă. Senzorul de amprentă este pe partea din spate, o poziție nu tocmai potrivită dacă ținem cont de dimensiunile dispozitivului. Cei cu mâini mai mici vor avea dificultăți în a-l folosi. Din fericire, există opțiunea Face Unlock.

Android Go a fost gândit inițial pentru smartphone-uri care au o memorie RAM de 1 GB sau mai mică, 8-16 GB capacitate de stocare internă şi chipset entry-level (Snapdragon 210 sau un model MediaTek similar). Astfel, caracteristicile modelului Tecno Spark 5 Air sunt mai mult decât suficiente pentru a rula fără probleme sistemul de operare, care include versiunile Go ale aplicaţiilor Google. Peste acesta, Tecno a instalat propria interfață, numită HiOS 6.0.

Prețul acestui phablet nu a fost anunțat încă, dar este, cel mai probabil, mai mic de 200 de dolari.

Compania Tecno Mobile, bazată în Hong Kong, se concentrează exclusiv pe Africa.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult