O companie a anunțat un phablet cu ecran de 7” și sistem de operare Android Go

Autor: Adrian Popa 06.05.2020
O companie a anunțat un phablet cu ecran de 7” și sistem de operare Android Go

Tecno Spark 5 Air este un phablet, anunțat de o companie asiatică, la care atrag atenția ecranul uriaș, de 7”, și faptul că rulează un sistem de operare bazat pe Android 10 Go Edition.

Display-ul de mari dimensiuni vine, însă, cu o rezoluție de doar 1.640 x 720 pixeli. Nici în rest telefonul nu impresionează. Spark 5 Air are un procesor quad-core, 2 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 32 GB, jack audio de 3,5 mm și cameră duală (13 MP +13 MP). Camera secundară, pentru selfie-uri, are senzor de 8 MP.

Atrage atenția bateria de 5.000 mAh, dar care se pare că nu dispune de funcție de încărcare rapidă. Senzorul de amprentă este pe partea din spate, o poziție nu tocmai potrivită dacă ținem cont de dimensiunile dispozitivului. Cei cu mâini mai mici vor avea dificultăți în a-l folosi. Din fericire, există opțiunea Face Unlock.

Android Go a fost gândit inițial pentru smartphone-uri care au o memorie RAM de 1 GB sau mai mică, 8-16 GB capacitate de stocare internă şi chipset entry-level (Snapdragon 210 sau un model MediaTek similar). Astfel, caracteristicile modelului Tecno Spark 5 Air sunt mai mult decât suficiente pentru a rula fără probleme sistemul de operare, care include versiunile Go ale aplicaţiilor Google. Peste acesta, Tecno a instalat propria interfață, numită HiOS 6.0.

Prețul acestui phablet nu a fost anunțat încă, dar este, cel mai probabil, mai mic de 200 de dolari.

Compania Tecno Mobile, bazată în Hong Kong, se concentrează exclusiv pe Africa.