Philips a lansat PH2, un telefon echipat cu servicii Huawei

08.12.2021
Philips a lansat PH2, un telefon echipat cu servicii Huawei

Brandul Philips este asociat în Europa în special cu produse din categoriile televizoare și becuri, însă în China, Philips este și un brand de smartphone-uri.  Cel mai nou model, Philips PH2, a fost lansat de curând în China și este un dispozitiv cu Android foarte ieftin, care oferă capabilități de bază. Cel mai interesant lucru la acest model este însă faptul că software-ul său este echipat cu HMS, Huawei Mobile Services.

Philips PH2 este un telefon entry-level cu acces la aplicațiile și serviciile Huawei

Philips PH2 este un smartphone entry-level, care are însă un design atrăgător. Vorbim despre un dispozitiv echipat cu un ecran de 6,2” cu rezoluție HD+, o cameră de 5 megapixeli într-un decupaj în formă de picătură de apă și un chipset Unisoc Tiger T310. Acesta este un model quad-core în configurație 1+3 (Cortex-A75 + Cortex-A55), care folosește nu GPU PowerVR GT7200. De asemenea, telefonul beneficiază de 4 GB memorie RAM, 128 GB stocare internă și are și slot pentru carduri microSD, cât și un jack de căști. Camerele de pe spate sunt în format 13+2 megapixeli și oferă doar filmare HD.

Telefonul este alimentat de un acumulator de 3.900 mAh, fără fast charging, iar adaptorul de priză este oferit într-un „pachet cadou”, în care sunt incluse și o husă și o folie pentru ecran.

Deși nu rulează HarmonyOS sau EMUI, sistemul de operare Android pe care îl folosește beneficiază de pe urma Huawei Mobile Services. Acest lucru asigură accesul telefonului la magazinul AppGallery al companiei, serviciile Petal Maps și Petal Search și restul de aplicații și servicii proprietare de la Huawei. Acesta este unul dintre puținele telefoane non-Huawei care adoptă HMS și ar putea reprezenta un test pentru modele viitoare. Până acum, singurul alt partener Huawei care a adoptat HMS a fost Meizu.

Existau zvonuri că telefoanele Nokia din China ar putea adopta serviciile Huawei, însă acele informații au fost infirmate pe căi oficiale de către reprezentanții HMD Global.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult