PinePhone, smartphone-ul cu butoane fizice On/Off pentru cameră, Wi-Fi sau microfon

16.08.2020
PinePhone, smartphone-ul cu butoane fizice On/Off pentru cameră, Wi-Fi sau microfon

PinePhone este un smartphone cu sistem de operare bazat pe Linux care îi oferă utilizatorului un control total asupra unor componente.

Dispozitivul, dezvoltat de compania Pine64, include butoane fizice On/Off pentru cele două camere, Wi-Fi/Bluetooth, modem, microfon și jack-ul audio. Când un buton este trecut în poziția Off, utilizatorul știe sigur că serviciul respectiv a fost dezactivat la nivel hardware.

Citește și: Ubuntu Web Remix va fi o alternativă la Chrome OS construită în jurul browserului Firefox

De exemplu, utilizatorul poate dezactiva camera frontală a telefonului atunci când nu o folosește pentru a fi sigur că nu îl urmărește nimeni. Și, vorba celor de la Android Police, dacă vrea să vadă cum e să ai un iPhone sau un Samsung de ultimă generație, posesorul smartphone-ul poate dezactiva jack-ul audio.

Butoanele pot fi accesate prin îndepărtarea capacului din spate al telefonului.

Acesta nu este primul smartphone cu astfel de comutatoare. Librem 5 este un smartphone dezvoltat de compania Purism, tot cu sistem de operare Linux, care oferă trei butoane fizice, pe lateral, pentru activarea/dezactivarea funcțiilor GPS, accelerometru/compas și senzori pentru lumină ambientală/proximitate.

Librem 5

PinePhone este un smartphone low-end

Pe scurt, PinePhone are un cran cu diagonala de 5,95” (rezoluție 1.440 × 720 pixeli), chipset Allwinner A64, 3 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 32 GB (plus slot pentru card micro-SD), cameră principală de 5 MP (plus frontală, pentru selfie-uri, de 2 MP) și baterie de 3.000 mAh. Acumulatorul poate fi înlocuit de utilizator.

Cea mai scumpă versiune a PinePhone costă 200 de dolari. Varianta cu capacitate de stocare internă de 16 GB și 2 GB memorie RAM are prețul de 150 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video