Pixel 3 Lite, soluţia Google pentru piaţa de smartphone-uri mid-range, apare în randări neoficiale

14.02.2019
Pixel 3 Lite, soluţia Google pentru piaţa de smartphone-uri mid-range, apare în randări neoficiale

După ce a înlocuit în anul 2016 seria de smartphone-uri Nexus, gama Pixel a devenit un brand asociat exclusiv cu telefoane premium capabile să ofere o experienţă Android fără compromisuri. Între timp, Google s-a lovit de plafonarea numărului de utilizatori, designul atrăgător şi performanţele de top nefiind suficiente pentru a compensa preţul piperat cerut pentru seria de telefoane Pixel 3.

Rămas fără loc de expansiune la gama high-end, Google trebuie să se supună nevoilor pieţei, livrând din nou produse smartphone la un preţ decent. În mod evident, calea de urmat este adaptarea seriei de telefoane Pixel pentru gama de buget. Pixel 3 Lite şi Pixel 3 XL Lite sunt noile modelele prin care Google speră să atingă acest obiectiv.

Au fost multe zvonuri despre modelele „Lite” ale familiei Google Pixel 3, însă acum planurile pentru lansarea acestora în viitorul apropiat sunt practic o certitudine.

Potrivit speculaţiilor apărute în publicaţia taiwaneză Nikkei, primul smartphone Google non-premium ar putea avea un preţ între 500 şi 650 dolari, noul model Pixel 3 Lite urmând să concureze gama iPhone XR livrată de Apple cu un preţ retail de 750 dolari. Păstrând simetria cu gama high-end, Google va lansa şi un model Pixel 3 XL Lite, cu preţ ceva mai mare.

Pe lângă versiunea mai ieftină a seriei Pixel, Google ar putea anunţa cu ocazia evenimentului Google I/O 2019 şi o noi produse smart speaker, succesoare pentru dispozitivele Google Home şi Google Home Mini. Totodată, mai sunt aşteptate un nou model Pixel Watch şi o versiune îmbunătăţită a camerei de securitate Google Nest.

Între timp, aşteptările pentru noua serie Pixel 3 Lite sunt rezumate într-un clip neoficial, iustrând cum ar putea arăta versiunea low-cost a seriei de telefone Pixel.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult