Pixel 4a, testat cu Geekbench înainte de lansare

04.05.2020
Pixel 4a, testat cu Geekbench înainte de lansare

Identificat în catalogul Geekbench după numele de cod Google Sunfish, noul smartphone Pixel 4a vine cu performanțe de nivel mediu și o configurație hardware echilibrată.

Cu dotări ceva mai modeste decât seriile Pixel 4 și 4 XL, lansate în toamnă, Pixel 4a scoate la înaintare cam aceleași atuuri ca și predecesorul Pixel 3a: o cameră performantă și software Android „curat” la un preț accesibil.

În mod obișnuit, un nou model Pixel 4a ar fi fost prezentat și lansat oficial în cadrul evenimentului Google I/O. Dar cum respectivul eveniment a fost anulat, organizarea unui eveniment formal de lansare este așteptată dar nu obligatorie, zvonuri recente părând să indice debutul iminent în magazine.

Pentru prima dată, Google va adopta un design de smartphone cu ecran perforat pentru camera frontală. Acesta va folosi un panou OLED cu rezoluție Full HD+ și diagonală de 5,81”, un chipset Snapdragon 730 cu 6 GB memorie RAM și 64 sau 128 GB stocare internă. Camera foto principală este un model single-camera de 12MP, iar în colțul stânga-sus al ecranului avem o cameră de 8MP.

Câteva elemente la care utilizatorii vor trebui să renunțe pe Pixel 4a sunt camera cu zoom, deblocarea facială avansată și nucleele AI pentru procesare mai rapidă a fotografiilor. În schimb, primești în continuare încărcare rapidă la 18W și chiar și un jack pentru căști.

Cât despre performanțele oferite, Pixel 4a obține 2529 puncte în testul single-core și un scor multi-core de 6366 puncte. Chiar dacă procesorul octa-core cu 1.8GHz frecvență de bază nu este cel mai rapid cu putință, versiunea de Android optimizată de Google cu siguranță va străluci pe hardware-ul furnizat. Însă rămâne de văzut dacă și acumulatorul de 3080 mAh este o pereche potrivită, Google având deja experiențe nefericite cu originalul Pixel 4, al cărui acumulator de 2800mAh s-a dovedit insuficient.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult