Pixel 6 Pro va fi primul telefon Google care depășește pragul de 18W pentru încărcare rapidă

20.09.2021
Pixel 6 Pro va fi primul telefon Google care depășește pragul de 18W pentru încărcare rapidă

Presat de competiție, Google pare a schimbat implementarea Quick Charge folosită încă din anul 2016 cu una mai rapidă, Pixel 6 Pro aproape că înjumătățind timpul de încărcare.

Așteptat cu un acumulator de 5000mAh, Pixel 6 Pro ar fi avut nevoie de peste două ore pentru încărcare completă, dacă Google nu ar fi optat pentru o implementare mai rapidă a tehnologiei de încărcare rapidă. În noua versiune cu putere de 33W, încărcarea acumulatorului de la 0% la 100% capacitate ar trebui să fie posibilă în puțin peste o 1 și 15 minute, dacă ne raportăm la rivalul Xiaomi Mi 10T Pro, livrat tot cu acumulator de 5000mAh și adaptor AC cu putere de 33W. Cel din urmă dispune însă de un acumulator împărțit pe două celule Li-polymer, care pot fi încărcate în paralel. Deocamdată, nu este clar dacă Google a optat pentru o abordare similară, ceva mai costisitoare, dar benefică pentru longevitatea bateriei și obținerea unor viteze constante pe întreg ciclul de încărcare.

Un alt aspect rămas de lămurit este dacă Google va include adaptorul AC cu putere de 33W în pachetul standard cu accesorii, sau îl va comercializa ca și accesoriu opțional. Oficial, compania susține că utilizatorii au deja încărcătoare USB-C, așa că nu este nevoie de adaptor AC în pachetul telefonului.

În plus, zvonurile actuale vizează doar modelul Pro. Nu este clar dacă și ediția Pixel 6 non-Pro va avea mențiunea Qualcomm Quick Charge 4+ pe lista cu specificațiile tehnice.

Potrivit altor surse, Google ar putea lansa și un nou Pixel Stand, cu suport pentru încărcare wireless de 23W.

Spre comparație, rivalul Xiaomi anunță deja telefoane cu viteză de încărcare la 120W. Singurul argument rezonabil pe care Google îl poate folosi spre a justifica lipsa de inițiativă pe acest palier este pericolul degradării rapide a acumulatorilor, aspect incompatibil cu strategia companiei de a livra telefoane Pixel cât mai fiabile.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult