Pixel 6a apare pe Geekbench. Va folosi același procesor Google Tensor

07.03.2022
Pixel 6a apare pe Geekbench. Va folosi același procesor Google Tensor

Alegerea unui model Pixel din seria „a” sugera o serie de compromisuri, atât la nivelul calității construcției, cât și la nivel de performanță. Acest lucru s-a schimbat odată cu Pixel 5, care a venit cu același procesor precum modelul de medie, iar această „tradiție” va continua și în seria Pixel 6a, conform celor mai recente informații. Existau deja zvonuri despre un Pixel 6a echipat cu procesorul Tensor de pe 6 și 6 Pro, dar primele teste din Geekbench confirmă acest lucru: modelul de medie de la Google va fi la fel de performant precum flagship-ul din toamnă.

Pixel 6a va fi la fel de performant precum modelele „standard” și Pro

Vor mai trece probabil câteva luni până când Google va anunța oficial modelul Pixel 6a. Cel mai probabil, acesta va debuta în cadrul conferinței Google I/O, unde sunt de obicei anunțate primele informații oficiale despre următoarea versiune de Android. Android 13 este deja în teste pentru dezvoltatori, însă lista de noutăți și modificări nu a fost încă stabilită. Aceste detalii le vom alfa cândva în luna martie.

Probabil că mai important decât Android 13 va fi însă Pixel 6a, care pare să fie doar o versiune mai ieftină a lui Pixel 6 „standard”. Asta pentru că integrează același procesor Google Tensor, cu performanțe similare (1.050 puncte în single-core și 2.833 puncte în multi-core în testele Geekbench), alături de 6 GB RAM.

pixel 6a geekbench

Telefonul va beneficia de un ecran OLED de 6,2”, senzor de amprentă integrat și două camere de 12 megapixeli (cu senzori Sony IMX363 pentru wide și IMX355 pentru ultrawide). În materie de design, telefonul va arăta foarte similar cu ceea ce am văzut în toamnă, cu un capac în două tonuri pe spate, cu un „vizor” mare de la stânga la dreapta, care găzduiește camerele foto.

În afară de dimensiuni și, probabil calitatea materialelor folosite în construcție, Pixel 6a pare să fie doar un Pixel 6 mai ieftin. Dacă și performanța foto se păstrează pe modelul de buget, Google ar putea avea un adevărat best-buy în gama sa de preț, care ar trebui să fie undeva în zona de 400 de dolari americani, acolo unde vedem și iPhone SE sau Galaxy A72.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult