Google Pixel 6a ar putea fi la fel de performant ca modelele 6 și 6 Pro

23.01.2022
Google Pixel 6a ar putea fi la fel de performant ca modelele 6 și 6 Pro

Google va continua seria de telefoane mid-range „A” și în 2022, următorul model fiind programat să apară în luna mai, conform noilor zvonuri. Google obișnuia să anunțe aceste dispozitive în cadrul conferinței anuale Google I/O, lucru care anul trecut nu s-a mai întâmplat. Tradiția va continua în 2022 cu Pixel 6a, care va beneficia de o configurație interesantă, care va combina cele mai bune elemente ale Pixel 6 cu elemente ale unor modele mai vechi, pentru un telefon mai ieftin, care nu compromite experiența „Pixel”.

Google ar putea folosi același procesor Tensor și pe Pixel 6a

Conform zvonurilor, Pixel 6a va fi foarte similar în design și chiar performanță, cu modelele Pixel 6 standard. Acesta va beneficia de un procesor Google Tensor, același pe care compania l-a lansat pe modelele 6 și 6 Pro. Ecranul OLED de 6,2” va fi de asemenea similar cu cel de pe modelul „standard”, iar forma va fi în mare parte la fel, cu un vizor care acoperă partea din spate de la stânga la dreapta.

Un element care nu va primi upgrade va fi camera principală, care va rămâne bazată pe un senzor Sony IMX363, pe care l-am întâlnit și pe gama Pixel 5. Singurul upgrade hardware la capitolul camere va fi senzorul ultra-wide, care este acum un Sony IMX386, la fel ca pe Pixel 6. Acesta ar putea fi totodată primul Pixel „a” fără un jack de căști.

Chiar dacă la capitol hardware, Pixel 6a nu va avea o cameră mult îmbunătățită, calitatea foto ar putea crește datorită procesorului Tensor, care vine cu performanță îmbunătățită pe partea de procesare AI, care poate procesa mai rapid fotografiile.

Vom afla cel mai probabil informații oficiale despre Pixel 6a în primăvară. Google nu a anunțat încă dacă va ține evenimentul I/O,  unde va debuta și Android 13, în persoană, sau dacă îl va transmite live, așa cum s-a întâmplat în 2021.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult