Pixel 7 Pro, reclamat pentru căderea tastei Volum. Google confirmă dar nu oferă soluții

10.05.2023
Pixel 7 Pro, reclamat pentru căderea tastei Volum. Google confirmă dar nu oferă soluții

Deși reprezintă vârful de gamă Google pentru seria Pixel, tot mai multe exemplare Pixel 7 Pro sunt reclamate pentru căderea neașteptată a tastei Volum din carcasa telefonului, problema manifestându-se spontan, fără ca telefonul să fi fost lovit sau folosit într-un mod necorespunzător.

Aparent, Pixel 7 Pro nu rezistă chiar atât de bine testul timpului. Este deja de notorietate ușurința cu care ornamentul camerei foto se zgârie la aproape orice contact cu suprafețe ușor abrazive, cum ar fi masa ușor prăfuită de la terasa în aer liber. Însă căderea butoanelor reprezintă un semnal de alarmă ce ar trebui să pună la îndoială seriozitatea partenerului Foxconn, selectat de Google pentru dezvoltarea hardware-ului Pixel 7.

Deși, nu oferă prea mare consolare, la ambele serii Galaxy S22 Ultra și Galaxy S23 Ultra tasta pentru volum poate fi extrasă din carcasa telefonului fără o dezasamblare prealabilă. Însă la aceste dispozitive ar fi nevoie de lama unui cutter și aplicarea unei forțe considerabile, fiind exclus ca butonul să cadă pur și simplu.

Deși, fără legătură cu frecvența utilizării, ieșirea/pierderea tastelor fizice îi va deranja în mod deosebit pe utilizatorii care ajustează frecvent volumul audio și tonul de apel folosind tastele fizice.

Contactați pentru clarificări, reprezentanții Google confirmă investigarea problemei semnalate de utilizatori, însă nu oferă și remedierea pe garanție a tastelor ieșite/pierdute. Astfel, posesorii de telefoane Pixel 7 care nu vor să riște pierderea tastelor fizice sunt încurajați să folosească huse de protecție nedecupate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult