Sticla camerei foto se sparge din senin la telefoanele Pixel 7

27.12.2022
Sticla camerei foto se sparge din senin la telefoanele Pixel 7

Problemă întâlnită și la seria Pixel 6, sticla de pe camera Pixel 7 se sparge de la sine, ghinioniștii trebuind să apeleze la garanție pentru defectul altfel foarte costisitor de remediat.

Dacă în primele luni de la lansare, problemele Pixel 7 au fost cauzate mai degrabă de bug-uri software, iată că acum aflăm și despre un prim defect la partea de hardware, descris în tot mai multe postări pe Twitter și Reddit.

Unii spun că inițial, problema se manifestă sub forma unei crăpături microscopice apărută după lovirea accidentală a telefonului, care crește în timp. În cele din urmă, sticla securizată se sparge în mod spontan. Întâlnită și la rivalul Galaxy S20 Ultra, spargerea aparent fără motiv a sticlei minerale aplicată peste lentila camerei foto principale tinde să apară la variații bruște de temperatură, cum ar fi scoaterea telefonului din buzunar într-o zi geroasă de iarnă.

La sursa neplăcerilor ar putea fi și o slăbiciune a materialului indusă chiar în timpul procesului de fabricație, cauzată de tratarea termică aplicată incorect.

Majoritatea utilizatorilor spun că telefoanele cu abia 1-2 luni de utilizare nu au fost scăpate pe jos și nici lovite, defectul manifestându-se inclusiv pentru exemplarele folosite cu carcasă de protecție.

În lipsa unei confirmări din partea Google, cum că acesta este un viciu de fabricație cunoscut, reparația în afara garanției, care presupune înlocuirea întregului capac aplicat pe spatele telefonului, costă aproximativ 200 dolari. Posesorii de telefoane Pixel 7 care se lovesc de această problemă sunt încurajați să încerce remedierea pe garanție a defectului, eventual, să amâne reparația până la un răspuns oficial din partea Google.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult