Pixel 7a apare în randări neoficiale cu un design asemănător modelului Pixel 7

30.11.2022
Pixel 7a apare în randări neoficiale cu un design asemănător modelului Pixel 7

Așteptat pe piață abia anul următor, Pixel 7a pare că va avea un design exterior puternic inspirat de actualul model Pixel 7, Google trecând la o strategie cu mai puține compromisuri pentru reducerea costurilor.

Potrivit zvonurilor de până acum, Pixel 7a va primi upgrade-uri semnificative, care îl vor poziționa mai aproape de modelul 7 „standard”.

Mai performantă decât am fost obișnuiți să vedem la alte modele A din trecut, configurația foto ar putea avea ca element principal un senzor Sony IMX787 cu dimensiune 1/1.7” și rezoluție 64MP, net superior soluției de 12MP regăsită pe actualul model Pixel 6a.

Un atu pentru Pixel 7a ar putea fi ecranul OLED FHD cu rată de refresh crescută la 90Hz, Google considerând că nu mai poate omite această dotare deja întâlnită și la telefoane mult mai ieftine.

Având în vedere că va oferi, cel mai probabil, același procesor Tensor G2 dar și încărcare wireless, vor fi puține motive să alegi un Pixel 7 mai scump. Un alt argument în favoarea lui Pixel 7a ar putea fi și designul exterior, care reduce din înălțimea și lățimea „insulei” pentru camera foto.

În schimb, compromisurile făcute pentru un preț mai mic sunt mai ușor sesizabile la partea din față, Pixel 7a apărând cu o ramă ceva mai lată în jurul ecranului, în special la partea de jos.

Potrivit randărilor trimise dezvoltatorilor de accesorii, Pixel 7a va avea dimensiuni de 152.4 x 72.9 x 9 mm, grosimea urcând la 10.1mm dacă includem și insula camerei foto. Spre comparație, actuala generație Pixel 6a vine cu dimensiuni 152.2 x 71.8 x 8.9 mm, apărând ceva mai îngust în palmă. Potrivit aceleiași surse, versiunile de culoare disponibile vor fi alb și gri-închis.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult