Pixel 8 Pro ar putea filma pe timp de noapte la calitate la fel de bună ca în modul foto

02.09.2023
Pixel 8 Pro ar putea filma pe timp de noapte la calitate la fel de bună ca în modul foto

Google pregătește Night Sight video, funcția rezervată Pixel 8 Pro aducând claritatea filmărilor obținute pe timp de noapte aproape la nivelul pozelor statice.

Așteptat pentru lansare în perioada lunii octombrie 2023, Pixel 8 Pro ar putea avea un atu important în fața competiției, Google augmentând capabilitățile de captură pe timp de noapte cu modul Night Sight Video. Asistat de inteligență artificială și procesorul de imagine integrat cu chipsetul Tensor G3, noul mod de filmare ar trebui să livreze imagini la calitate apropiată pozelor statice, cu mai multe detalii păstrate și mai puțin zgomot digital.

Desigur, o contribuție importantă o va avea și noul senzor ISOCELL GN2. Deși păstrează rezoluția de 50MP, senzorul furnizat de Samsung este cu 35% mai mare și optimizat pentru performanțe crescute în condiții de lumină slabă. Totodată, sunt îmbunătățite și alte aspecte cum ar fi viteza funcției autofocus și performanțele HDR.

Senzorul cu dimensiune 1/1.12-inch obține rezoluția de 50MP folosind pixeli de 1.4μm. Pentru optimizarea sensibilității la lumină, camera Pixel 8 Pro va folosi un procedeu de pixel binning unde patru pixeli adiacenți alcătuiesc unul 2.8μm, compunând o imagine cu 12.5MP rezoluție efectivă. O altă inovație dezvoltată de Samsung este un algoritm numit intelligent re-mosaic. Acesta folosește sub-pixelii RGB pentru a capta și apoi recombina trei cadre de 50MP într-o poză finală de 100MP, cu nivel de claritate îmbunătățit.

Telefoanele echipate cu cea de-a doua generație a senzorului Samsung de 50MP vor putea filma în modul Full HD cu până la 480fps, sau 4K și 120 fps.

Posibil echipată cu o cameră ultra-wide inferioară, seria Pixel 8 non-Pro nu pare că va primi funcția Night Sight Video. Cu toate acestea, calitatea filmărilor va fi superioară generației Pixel 7, Pixel 8 beneficiind de o cameră principală îmbunătățită și procesarea mai avansată oferită de cip-ul Tensor G3. În plus, Google a dezvoltat o nouă aplicație Google Camera, special optimizată pentru hardware-ul Pixel 8 și 8 Pro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult