Samsung prezintă ISOCELL GN2, o nouă versiune a senzorului de 50MP pentru smartphone și tablete

23.02.2021
Samsung prezintă ISOCELL GN2, o nouă versiune a senzorului de 50MP pentru smartphone și tablete

Samsung ISOCELL GN2 promite un bun echilibru între rezoluția înaltă, performanțe și calitatea imaginii.

Deși păstrează neschimbată rezoluția de 50MP, noul senzor Samsung îmbunătățește alte aspecte importante, cum ar fi viteza funcției autofocus și performanțele HDR.

ISOCELL GN2 este un senzor relativ compact intenționat pentru dispozitive smartphone. Acesta măsoară 1/1.12-inch și obține rezoluția de 50MP folosind pixeli de 1.4μm. Pentru optimizarea sensibilității la lumină și creșterea performanțelor în condiții de lumină slabă, senzorul implementează un procedeu pixel binning unde patru pixeli adiacenți alcătuiesc unul 2.8μm, compunând o imagine cu 12.5MP rezoluție efectivă.

O altă inovație se bazează pe un algoritm numit intelligent re-mosaic. Sistemul folosește sub-pixelii RGB pentru a capta și apoi recombina trei cadre de 50MP într-o poză finală de 100MP, cu nivel de claritate îmbunătățit.

Totodată, noul senzor ISOCELL GN2 primește și o nouă tehnologie autofocus, numită Dual Pixel Pro. Aceasta folosește nu doar focalizarea verticală, ci și pe diagonală pentru precizie îmbunătățită. Spre exemplu, dacă în cadrul fotografiat nu simt prezente tipare orizontale modificate pe direcția orizontală, modul vertical va putea oferi o sursă alternativă de informație. Tehnologia Dual Pixel Pro ar trebui să fie îndeosebi folositoare pentru pozele obținute în condiții de luminozitate redusă și scenele care conțin obiecte în mișcare.

ISOCELL GN2

Telefoanele echipate cu cea de-a doua generație a senzorului Samsung de 50MP vor putea filma în modul Full HD cu până la 480fps, sau 4K și 120 fps.

Samsung precizează că senzorul ISOCELL GN2 este deja în producție și va fi prezent pe dispozitive smartphone lansate în a doua parte a acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult