Pixel 8 Pro primește listă cu specificații aproape completă, înaintea evenimentului de lansare

18.07.2023
Pixel 8 Pro primește listă cu specificații aproape completă, înaintea evenimentului de lansare

Pixel 8 Pro se alege cu un ecran de 6.7 inch îmbunătățit și configurație foto optimizată pentru un bun raport cost-performanță, Google mizând din nou pe optimizările AI pentru maximizarea rezultatelor obținut.

Așteptată la începutul toamnei, seria Pixel 8 primește deja o listă aproape completă cu specificații, publicată pe Twitter de Yogesh Brar (Yogi Bear), apreciat și în trecut pentru dezvăluiri legate de produsele Google încă nelansate. Astfel, pe lista scurtă a specificațiilor intră ecranul de 6.7 inch cu rezoluție QHD+ și tehnologie OLED LTPO, animat de chipsetul Tensor G3. Din configurația telefonului nu va lipsi nici Titan chip, o soluție hardware personalizată de Google, pentru îmbunătățirea securității telefoanelor Pixel.

La departamentul foto avem o cameră principală de 50MP cu stabilizare optică, cameră ultrw-wide de 64MP și cameră telephoto de 48MP. Camera frontală vine doar cu rezoluția de 11MP, însă va fi cu siguranță ajutată cu optimizări pe partea de procesare a imaginii. Revenind la camera principală, aceasta ar avea la bază senzorul Samsung ISOCELL GN2, lansat în anul 2021 și optimizat pentru maximizarea performanțelor în condiții de lumină slabă, folosind pixeli de 1.4μm (față de 0.6μm la senzorul de 200MP oferit de Galaxy S23 Ultra).

În echiparea de bază, Google Pixel 8 Pro ar urma să dispună de 12GB memorie RAM și 128GB stocare internă, versiunea cu 256GB fiind disponibilă opțional. Acumulatorul va avea o capacitate respectabilă, de 4950mAh, însă puterea de încărcare plafonată la 27W prin USB va trece cel mult drept suficientă.

Adevărata „putere” pentru seria Pixel 8  va fi dată de Android 14, combinația hardware/software venind optimizată de Google pentru a livra fanilor Android cea mai bună experiență cu putință. Cât despre data de lansare, actualul termen pare stabilit pentru luna octombrie, rămânând de văzut dacă va fi respectat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult