Pixel Fold, primul telefon pliabil de la Google, ar putea fi lansat înainte de finalul acestui an

15.02.2022
Pixel Fold, primul telefon pliabil de la Google, ar putea fi lansat înainte de finalul acestui an

Cunoscut până acum doar din zvonuri, primul telefon Pixel Fold pare că se află într-un stadiu avansat de pregătire, Google selectând deja tipul de ecran folosit, țintind o lansare cândva în trimestrul Q4-2022.

Vestea privind reluarea dezvoltării Pixel Fold apar după ce în noiembrie 2021 sure din rândul furnizorilor Google indicau că gigantul american ar fi anulat prima versiune Pixel Fold fără ca aceasta să vadă vreodată lumina zilei, pe motiv că dispozitivul creat nu este suficient de competitiv cu produsele Samsung. Părând să confirme speculațiile, un presupus prototip Pixel Fold ar fi apărut în luna ianuarie 2022 în catalogul Geekbench. Presupusul dispozitiv prototip părea să folosească același procesor Google Tensor regăsit și pe telefoanele Pixel 6 / Pixel 6 Pro, respectiv un CPU cu două nuclee de înaltă performanță setate la 2.8GHz, încă două nuclee de nivel mediu cu frecvență la 2.25GHz și patru nuclee optimizate pentru eficiență, funcționând la 1.8GHz. Configurația era completată cu 12GB memorie RAM, telefonul apărând atât în variante cu 256GB, dar și 512GB stocare internă.

Între timp, la evenimentul oficial de lansare am făcut cunoștință doar cu versiunile Pixel 6 fără ecran pliabil, fără ca nimic să indice vreo schimbare de planuri din partea Google.

Pornind cu forțe proaspete, inginerii Google par că au ajuns deja la un nou design, dar și un calendar de lansare, producția noii versiuni Pixel Fold urmând să înceapă în perioada iulie-septembrie, pregătind o lansare oficială nu mai târziu de luna decembrie.

Potrivit speculațiilor de până acum, Google ar urma să încadreze primul model Pixel Fold considerabil sub prețul rivalilor din seria Galaxy Fold, echiparea de bază costând cu până la 400 dolari mai puțin, respectiv, 1400 dolari în ofertele magazinelor din SUA. Telefonul ar urma să dispună de un ecran principal cu diagonală 7.6 inch pliabil spre exterior și o versiune îmbunătățită a chipsetului Google Tensor. Există chiar și un posibil nume: Pixel Notepad, selectat pentru a evita orice confuzie cu seria telefoane Galaxy Fold.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult